Družba Zag 2008 je na dražbi v Ljubljani kupila poslovno celoto družbe Vinag, ki je bila v stečaju.

Na dražbi v Ljubljani so danes prodali poslovno celoto družbe Vinag, ki ga je kupila družba Zag 2008 za 1,96 milijona evrov. Dražbe se je udeležil tudi Američan slovenskih korenin James Lukezic, ki bi lahko bil dejanski kupec. Sodeloval pa je tudi Sebastjan Vežnaver, direktor družbe Šampionka, poroča STA.

Mojca Perhavc iz Ljubljane, ki je po podatkih Ajpesa je prek družbe Apres, lastnica družbe Zag 2008, ki je kupila poslovno celoto Vinaga. Vinag sestavljajo stara klet v središču Maribora, nova klet v Košakih, opremo, blagovne znamke ter 55 hektarjev vinogradov v Košakih, Svečini in Jarenini.

Izklicna cena z zviševanjem cene je bila pri 1,8 milijona evrov, zviševala pa se je za 20.000 evrov. Zag 2008 in Šampionka sta izmenišno dražila do 1,94 milijona evrov, najvišjo ceno pa je postavila odvetnica Katja Peček, ki je zastopala družbo Zag 2008.

Lukezic je na dražbo prišel skupaj s Pečkovo, izjav po dražbi ni želel dajati. Ali je on dejanci kupec, ni znano. Stečajni upravitelj Simon Prelogar pa je po dražbi povedal, da je možno, da je kupec prav Lukezic, glede na to, da se je Lukezic omenjal kot potencialni kupec in se dražbe tudi udeležil, poroča STA.

Kupec bo moral kupnino poravnati v roku dveh mesecev, večino izkupička pa bodo dobili ločitveni upniki, del pa bo odšel v splošno stečajno maso, iz katere bodo poplačali stroške, ki so nastali med prisilno poravnava.

Celotno premoženje Vinaga še neznano

Stečaj Vinaga se s tem še ni končal. Prelogar je povedal, da je odprta še pravda z Novo KBM, ki je na vrhovnem sodišč ter pravde za več zemljišč z Republiko Slovenijo in Mestno občino Maribor, glede katerih se dogovarjajo za zunajsodno poravnavo. Ko bo to rešeno, bo jasno, koliko zemljišč in nepremičnin je še v lasti Vinaga, nato bo sledila prodaja tega premoženja, je obrazložil Prelogar.
 

Foto: Bobo

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice