Društvo Ekologi brez meja še zadnjič organizira akcijo Očistimo Slovenijo, ki se bo odvijala tudi v Mariboru. Cilj je čiščenje na terenu in tudi osveščanje vseh o zmanjševanju odpadkov.

Vse, ki bi se radi pridružili pri čiščenju mesta ali pregledu divjih odlagališč, vabijo, da se pridružite na zbirnih mestih, v soboto, 15. septembra, ob 9. uri na lokacijah:

- Parkirišče pri gostilni Pri treh ribnikih, Ribniška ulica 9, Maribor (čistila se bo trasa Piramide in Kalvarije, kontaktna oseba je: Borut Ambrožič, 040 776 881),
- Hiša stare trte na Lentu, Vojašniški trg 8, Maribor (čistila se bo trasa desnega brega reke Drave, kontaktna oseba je: Josip Rotar, Mariborska kolesarska mreža, 040 458 119),
- Decathlon, Tržaška c. 14, Maribor (čiščenje javnih poti, kontaktna oseba je Špela Frangež, tel: 040 733 224),
- Mladinski svet, trg Revolucije 9, Maribor (čistila se bo trasa desnega brega reke Drave, kontaktna oseba: Štruc Tilen 070 466 871).

Za pregled divjih odlagališč z namenom posodobitve registra iz leta 2010 pa se lahko oglasite na: 

- RTV Maribor, Ilichova ulica 33, Maribor
- Pred OŠ Martina Konšaka, Prekmurska ulica 67, Maribor 
- Drava center, Limbuško nabrežje 2, Maribor 
- MČ Radvanje, Lackova cesta 43, Maribor 
- Zavetišče za živali, Avtomobilska  ulica 25, Maribor  

Župan Fištravec se bo pridružil Marpromu pri čiščenju parkirišča pod Pohorjem

Župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec se bo pridružil podjetju Marprom, ki bo čistilo parkirišča pod Pohorjem in njihovo neposredno okolico do lokacije nekdanje gostilne Pohorka, del zaposlenih na Marpromu pa bo čistil tudi svoje delavnice na Pobrežju. 

Zaposleni na Mariborskem Vodovodu se bodo podali v Betnavski gozd. Akciji se bodo pridružili tudi Krajevna skupnost Razvanje, vrtec Borisa Pečeta, OŠ Prežihovega Voranca in OŠ Angela Besednjaka. Šolam in vrtcem bodo prostovoljci posredovali navodila za čiščenje in jim naročili, da zbrane odpadke odvržejo v svoje zbiralnike oziroma koške za odpadke. 

Vse nadaljnje informacije bodo prostovoljci in prostovoljke prejele na dan čiščenja pri koordinatorjih posameznih lokacij. Ker letos dogodek poteka zadnjič, še posebej apelirajo na vse, da ne odmetavajo odpadkov v okolje in da skušajo zmanjšati svoje količine odpadkov. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice