V Mariboru potrjenih že 11 okužb pri zdravstvenih delavcih.

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor so v zadnjih 24-urah testirali 55 zaposlenih, pri treh zaposlenih je bil test pozitiven, je na današnji tiskovni konferenci pojasnil Aleksander Jus, pomočnik direktorja za zdravstveno nego. Okužbe so posledica kontaktov v kritičnem obdobju med 24. in 26. junijem.

Okuženih 11 zdravstvenih delavcev

Nove tri okužbe so zaznali pri enem zdravniku in dvema reševalcema, skupaj je tako okuženih enajst zdravstvenih delavcev, od tega je osem zdravnikov in trije reševalci. Trije zdravstveni delavci so bili na prvem testiranju negativni.

Enajst okuženih zdravstvenih delavcev predstavlja deset odstotkov vseh zaposlenih v mariborskem zdravstvenem domu. Zdravstveno stanje okuženih je po besedah Jusa dobro, kažejo le blage znake okužb.

V samoizolaciji je trenutno devetnajst zaposlenih, v to številko je vključenih tudi teh enajst pozitivnih na koronavirus. Za jutri so predvidena nova testiranja za tiste, ki so v samoizolaciji od ponedeljka. 
 

Aleksander Jus, pomočnik direktorja za zdravstveno nego
Aleksander Jus, pomočnik direktorja za zdravstveno nego

»Če bodo testi negativni, se bodo ti zaposleni vrnili na delo.«

V ponedeljek pa bodo ponovni testirali vse ostale zaposlene.

Izvor okužb pri zdravstvenih delavcih v Mariboru pa še vedno ni znan, kot pravi Jus, so vsak dan v kontaktu z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in aktivno delajo na tem, da bi odkrili vzor. 

Jus poudarja, da je pomembno, da pri nobenem od pacientov, ki so bili v kontaktu z omenjenimi zaposlenimi, ne beležijo simptomov. Prav tako ne beležijo simptomov pri bližnjih sorodnikih zaposlenih, ki so pozitivni na koronavirus. 

Sicer pa organizacijska enota deluje normalno in izvajajo vse dejavnosti enote. Zaposlenim so dali tudi določena priporočila pri potovanjih v tujino in tudi, kako ravnati, ko se vrnejo domov.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mm92 (nepreverjen)

NEHAJTE MANIPULIRAT S TEM COVID SRANJEM IDIOTI, 30 OKUŽENH PA KAJ, 50 OKUŽENIH PA KAJ, PA ČE JE 10,000 OKUŽENIH NA DAN PA KAJ, 0 SMRTI IN 0 LJUDI KI POTREBUJEJO INTEZIVNO ŽE 11 DAN ZAPORED, VIRUS JE NAVADNA GRIPA IN KDOR TEGA ŠE NI UGOTOVIL JE FUKJEN, GRE ZA MANIPULACIJO IN NAJVEČJI NATEG V 21 STOLETJU

Od cepiva proti (nepreverjen)

zurnal24 si/slovenija/10-odstotkov-mariborske-urgence-okuzene-349604

gripi so ljudje že umrli ...

In reply to by mm92 (nepreverjen)

Danvid (nepreverjen)

Osebno poznam nekoga,ki je v izolaciji"nič kaj vesel ni.Izogibajo se te hiše na veliko.
V bljižnjih kaficih pa sprašujejo "je bi ta ded kaj tu zadnjih dni.On pa doma in niti kihne ne.

Danvid (nepreverjen)

v bistvu si skoraj vsak dan grila na žaru

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Starejše novice