Foto: Mediaspeed
Na današnji seji sveta Zavoda za turizem Maribor so člani sveta za direktorja zavoda imenovali Jureta Struca. Dosedanji vršilec dolžnosti direktorja zavoda mora do polnega imenovanja pridobiti še soglasje Mestnega sveta Mestne občine Maribor.

Kot je v sporočilu za javnost zapisala predsednica sveta Zavoda za turizem Maribor Neva Pipan, so bili člani sveta zavoda soglasni, da sta oba kandidata, Martina Rauter in Jure Struc, predstavila kakovostne usmeritve turističnega razvoja mesta, a so se odločili za dosedanjega vršilca dolžnosti, ki bo tako nastopil 4-letni mandat.

»Sprejeli smo odločitev, da izkažemo zaupanje Juretu Strucu, da bo strokovno in vizionarsko vodil projekte, ki bodo prispevali k dojemanju in delovanju Maribora kot privlačnega mesta s kakovostnimi in inovativnimi vsebinami. Izzivi v turističnem gospodarstvu so iz dneva v dan večji in nanje se bomo morali odzvati z intenzivnim trženjem medsebojno usklajenih partnerjev,« je dejala Pipanova in dodala, da od zavoda pričakujejo prevzem osrednje povezovalne in usmerjevalne vloge pri razvoju turizma v Mariboru. 

Bil je tudi direktor Večera

Jure Struc je sicer po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist in ima več kot 20 let delovnih izkušenj na področju menedžmenta ter poslovnega in komunikacijskega svetovanja.

V svoji karieri je med drugim deloval kot komunikacijski svetovalec največjim slovenskim podjetjem, bil je direktor marketinga skupine Pivovarna Laško in direktor Večera

Priprave Maribora na ponoven zagon turizma

»Maribor je mesto z edinstvenim značajem, edinstveno lego in edinstvenimi zgodbami. Ponašamo se z nazivi, kot sta evropska prestolnica kulture in evropsko mesto športa. Smo pristno in gostoljubno mesto, kot nobeno drugo. A za to, da se prebijemo med najboljše slovenske turistične destinacije, je ključno ustvarjanje odličnih izkušenj naših gostov in obiskovalcev. Slednjega moramo usmerjati s poenoteno vizijo odločevalcev ter podpreti z aktivacijo skupnosti in prodornostjo turistične znamke Maribor. Svoje znanje in številne izkušnje iz poslovnega in komunikacijskega svetovanja bom uporabil tudi pri oblikovanju podobe in vloge Zavoda za turizem Maribor kot kompetenčnega partnerja deležnikov v turizmu, okrepljenega z zaupanjem ustanovitelja in skupnosti. Čas epidemije bomo izkoristili za izgradnjo vizije, ciljev in partnerstev mariborskega turizma, da bo mesto ob ponovnem turističnem zagonu pripravljeno na zahtevne razmere in merjenje s konkurenco na domačem in tujih tržiščih,« pa je ob imenovanju povedal novi direktor Zavoda za turizem Maribor.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Pa da vidimo kaj bo naredil

božidar (nepreverjen)

SAME ZGUBE

TommyHilfiger (nepreverjen)

Božidar, bedarije govoriš, drži se šanka raje.

In reply to by božidar (nepreverjen)

Starejše novice