Petčlanska družina Horvat živi v približno 230 kvadratnih metrov veliki hiši. Na osnovi pozitivnih izkušenj prijateljev, ki so se že odločili za postavitev sončne elektrarne na strehi svoje hiše, so tudi sami začeli razmišljati o tem.

Čeprav so z električno energijo doslej že varčevali s pranjem in likanjem v času nižje tarife in ugašanjem luči, je bil njihov strošek elektrike na letni ravni približno 1.500 evrov.

Po informativni ponudbi sledi ogled objekta

Družina Horvat je ponudnike sončnih elektrarn iskala na spletu. Ker je njihov dolgoletni dobavitelj elektrike Energija plus, so se s povpraševanjem obrnili tudi na njih: »Iz Energije plus smo informativno ponudbo prejeli v roku treh dni, njihova ponudba pa je bila najbolj ugodna. Prav tako so se ob ogledu objekta izkazali s strokovnim svetovanjem, zato smo se odločili za sončno elektrarno 'na ključ' Energije plus.«


Lastna sončna elektrarna zagotavlja energetsko neodvisnost

Glavna prednost sončne elektrarne je zagotovo ta, da se z lastno proizvodnjo električne energije dosežejo veliki prihranki pri stroških elektrike. Po vzpostavitvi ustrezno velike sončne elektrarne hiša postane energetsko neodvisna, kar v praksi pomeni, da niste več podvrženi nihanju cen električne energije pri dobaviteljih. Prav tako pa je pomemben tudi prispevek k čistejšemu okolju

Naložba se povrne že v osmih letih

»Naložba v sončno elektrarno se nam bo povrnila v osmih letih, v celotni življenjski dobi sončne elektrarne pa bo naš prihranek znašal več kot 30.000 evrov,« je ob odločitvi za postavitev sončne elektrarne pri podjetju Energija plus povedal investitor Štefan Horvat.

Energija plus za vas uredi vse od dokumentacije do priklopa sončne elektrarne. Za vse informacije so vam na voljo od ponedeljka do petka med 7.30 in 17.00 na brezplačni telefonski številki 080 21 15.

Vabljeni tudi k obisku njihove spletne strani.

Starejše novice