Foto: Facebook stran SPID.si
V začetku decembra bo potekal že 15. Epicenter Lan.

Zanimanje za elektronske športe iz meseca v mesec raste tako v tujini kakor tudi v Sloveniji, vse več je slovenskih profesionalnih igralcev, ki se trudijo priti v štric najboljšim igralcem iz vsega sveta.

Društvo za elektronske športe SPID.si organizira že 15. Epicenter Lan, ki bo 2. in 3. decembra potekal na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Na dogodku se bo zbralo okoli 300 ali več gamerjev iz celotne države, poleg tega pa organizatorji pričakujejo tudi množično število mlajših in starejših obiskovalcev.

Kaj je Epicenter Lan?

Epicenter Lan je serija tekmovalnih, a sproščenih igričarskih dogodkov, imenovanih lanpartyji. Organizirani so na lokacijah po celoni Sloveniji. To je daleč največja tovrstna aktivnost v Sloveniji, z razvojem katere želijo organizatorji pritegniti čimvečje število gamerjev in tekmovalnih e-športnih navdušencev. Največjega se je udeležilo več kot 300 tekmovalcev in več tisoč obiskovalcev.

SPID.si je neprofitno društvo, katerega glavni namen je promocija elektronskih športov v Sloveniji. Društvo organizira dogodke, festivale, lige, tekme ter pogovorne oddaje.

Letos bo potekal že drugi večji Epicenter Lan, prvi se je aprila odvijal v Ljubljani. Dogodka v se je udeležilo 225 tekmovalcev, dogodek pa je obiskalo več kot 300 obiskovalcev. Na dogodku so bili prisotni tudi promotorji različnih spoznorjev, kot so Lenovo in Red Bull, ki je prvič v Sloveniji predstavil nov simulator Red Bull Air Race The Game, kateri deluje v VR tehnologiji. Udeleženci so lahko tekmovali v simulatorji, zmagovalec z najhitrejšim časom je prejel glavno nagrado, ki je bila akrobatski polet s Petrom Podlunškom.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice