Pomurski poslanec in vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat, je na predsednika Državnega zbora naslovil pisni protest.

Horvat predsednika državnega zbora opozarja na večkratno kršenje Poslovnika Državnega zbora RS s strani predsednice odbora za kulturo Violete Tomić med 22. nujno sejo odbora za kulturo, ki je potekala v sredo, 15. julija. 

Horvat predlaga zamenjavo Tomićeve

V NSi pravijo, da je Tomićeva na omenjeni seji večkrat kršila Poslovnik Državnega zbora RS, v svoji razpravi pa tudi Etični kodeks poslank in poslancev Državnega zbora, kar so podkrepili tudi z magnetogram seje odbora. Horvat zaradi kršitev poslovnika in etičnega kodeksa predsedniku državnega zbora predlaga, da Violeto Tomić, kot predsednico odbora za kulturo na tem mestu zamenja nekdo, ki bo seje vodil v skladu s Poslovnikom DZ, ne bo žalil in poniževal poslank in poslancev ter tako ne bo kršil Etičnega kodeksa poslank in poslancev DZ.

Pisni protest Horvata objavljamo v celoti:

»Če pišete sami to, kar berete, vam bom rekla mlada kolegica, da bi vam kot profesorica dala ena, poslala bi vas domov in starši naj pridejo v šolo«

»Ampak do mene, ki bi vam bila lahko mama, kajti leta devetdeset, ko ste se vi rodili, sem jaz že vsaj pet let delala v kulturi in tudi v 2 javnem zavodu.«

»Ne razumem, da je nekdo, ki je član krščanskih demokratov, nespoštljiv do nekoga, da ne rečem vseh zaposlenih na RTV-ju. /…/ Upam, da vam bodo dali odpustek tam, kamor hodite«

14. člen Ustave Republike Slovenije govori o enakosti pred zakonom, da so vsakomur v Sloveniji zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katero koli drugo osebno okoliščino. Razprava, v kateri si poslanka, ki je hkrati celo predsednica Odbora za kulturo, dovoli presojati upravičenost do izražanja in vrednostno integriteto druge demokratično izvoljene poslanke skozi prizmo njenih osebnih okoliščin, tako ne sodi niti v ustavni okvir demokratične ureditve Republike Slovenije, kaj šele v njen Državni zbor, so še zapisali pri NSi.

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Bogdan Kranjc (ni preverjeno)

SLOVENIJA UVAŽA TUDI KULTORA ALA JUGOBOSNA LEP PRIMIR VIJOLETA LEVIČARSKA KULTURA GOLE RITI IN DOJENJA PESEKA.

yacko (ni preverjeno)

Daj nauči se pisat in potem komentiraj....

In reply to by Bogdan Kranjc (ni preverjeno)

Franc77 (ni preverjeno)

kaj si ti nore gobe jedel
bedak

In reply to by yacko (ni preverjeno)

TABORČAN (ni preverjeno)

IN ČESA NE ZNAŠ PREBRAT OZ NE RAZUMEŠ GNIDA LEVIČARSKA

In reply to by yacko (ni preverjeno)

Franc77 (ni preverjeno)

Horvat, ki je celo Slovenijo zavajal in lagal o tem, da ga spremljajo, je vsekakor bolj zrel za odstop od omenjene gospe.

Romano (ni preverjeno)

Vi poslanci se sami ponižujete z svojimi besedami in dejanji, tak da se malo zamislite, ce vas gospa Tomič res ponižuje ali samo govori resnico. Raje se ukvarjajte z problemi, v katerih se Slovenija utaplja, ne pa da more slovenski narod poslušat, sčim vse se ukvarjajo naši voditelji države, kot v otroškem vrtcu, za bruhat!

čarni vrag (ni preverjeno)

potem pa požri onaj drek ki ga je usral neki tovariš pred vrati LMŠ
in potem tam bruhaj tele mamino

In reply to by Romano (ni preverjeno)

yacko (ni preverjeno)

Sicer pa kaj je kaj takega rekla kot Janša še ni?

Franc77 (ni preverjeno)

Btw, v sobośkon mekdonalci je kvaliteta hrane in kokakole dosta slabša kak indri v Sloveniji, ka ne gučijmo o Avstriji. V hamburgere je mesou pa šalata nametana kak če bi jo s frećof strejlali, kokakola je pa vodena.

Otmarx (ni preverjeno)

Ti, o katerih govori J.H., so že tako na "podnu", da jih je nemogoče ponižati.

Jasnovidec (ni preverjeno)

Za tole ćefutarsko levaško komunistično krastačo nima kaj predlagati ampak jo morajo skozi zaprto okno vreči ven na njeno prismuknjeno bučo.

hlod (ni preverjeno)

Zaradi naslova. Po veljavnem pravopisu se še vedno za dvopičjem piše z malo začetnico, razen kadar se navaja navedek.
Ker je za novinarja pisanje glavno orodje, mora znati pravopis.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice