Slika je simbolična.
Odpuščanja, krajši delovni čas ali začasne prekinitve pogodb so realnost, s katero bodo delavci skoraj zagotovo soočeni.

V Magni v Gradcu, enem izmed ključnih proizvodnih obratov za električna vozila, kjer dela ogromno slovenskih delavcev migrantov, se soočajo z novimi pretresi, poročajo Kleine Zeitung.

Zaradi zmanjšanja naročil s strani partnerja, avtomobilskega proizvajalca Fisker je podjetje prisiljeno prestrukturirati svoje delovne procese.

Fisker, ki je sprva načrtoval proizvodnjo 42.000 električnih vozil v letu 2023, je svoje cilje drastično znižal na zgolj 10.000 vozil.

Iz trenutno dvoizmenskega na enoizmenski delovni proces

Ta nenadna sprememba v proizvodnih načrtih je povzročila, da Magna z novim letom prehaja iz trenutno dvoizmenskega na enoizmenski delovni proces, kar neposredno vpliva na 450 delavcev v proizvodnji.

Dogajanje po poročanju Kleine Zeitung ni samo odraz trenutnih izzivov v avtomobilski industriji, ampak tudi kazalnik nestabilnosti v sektorju električnih vozil.

Resne težave za prihodnost obrata

Magna se sooča tudi z drugimi izzivi, saj drugi ključni partnerji, kot sta Jaguar in BMW/Toyota, prav tako zmanjšujejo naročila v graškem obratu.

Kljub temu da je proizvodnja vozil Mercedes-G še vedno brez večjih težav, je jasno, da pomanjkanje novih večjih naročil in neuspeh pri pridobivanju kitajske znamke v Gradec pomenita resne težave za prihodnost obrata, poročajo avstrijski mediji.

To pomeni, da so odpuščanja, krajši delovni čas ali začasne prekinitve pogodb realnost, s katero bodo delavci zagotovo soočeni. To še dodatno zaostruje razmere, saj je zdaj jasno, da ne gre več zgolj za kratkoročne 'prilagoditve osebja', kot aprila letos, ko je bilo 1800 delavcev približno pet tednov v negotovosti.

Vendar vse naj ne bi bilo tako črno ...

V Magni so sicer nedavno proslavljali največji razvojni projekt v zgodovini podjetja, ki vključuje razvoj dveh modelov nove ameriške znamke električnih vozil Scout. Ti nastajata pod okriljem skupine Volkswagen.

Razvoj je v polnem teku, s ciljem, da bosta vozili do konca leta 2026 pripravljeni za proizvodnjo.

Komentarji (4)

Slabe firme pr… (ni preverjeno)

wirtschaft-tv/2023/12/11/die-folgen-der-signa-pleite-wie-geht-es-weiter
zeit/2023/53/signa-pleite-oesterreich-konsequenzen-banken

Vedni iste laži (ni preverjeno)

MAGNA ne bo delala z Volkswagnom, produkcije v Graz-u ne bo. Nehajte širiti laži! Baje ko in če - tako kot vedno v tej branži - bi naj pridobili razvojni projekt, ne pa tudi proizvodnje vozil. V letu 2026 bi naj - če kdo verjame napovedim firme Magna (ki iz tedna v teden ne ve kaj bo prišlo po mailu iz Nemčije) - pričeli s proizvodnjo električnega terenca Ineos. Pravijo da gre za 50000 vozil - a kdo verjame? Tako kot lahko tudi verjamemo gospodu Fisker-ju, ki pravi da bo naslednje leto izdelal milijon vozil Fisker Pearl (pa ne pri Magni v Graz-u, to je že odpisal in išče strateške partnerje, samo še ne ve ali jih bo dobil in kje) - vsi vemo, kako enostavno je priti do različnih opojnih substanc.

Lažnalaž (ni preverjeno)

Malo kuken kelko je fisker že v minusi...z tejh jajc kruja nede...

In reply to by Vedni iste laži (ni preverjeno)

ortar (ni preverjeno)

Zgledujejo se po nas, mlatimo digitalizacijo in drago delovno silo !

In reply to by Lažnalaž (ni preverjeno)

Starejše novice