Mariborska družba Teletech je v Ukrajini skupaj z ukrajinskim partnerjem Si Center dobila poldrugi milijon evrov vreden posel izdelave, dobave in triletnega vzdrževanja sistema prenosljivosti mobilnih številk.

Kot je poudaril direktor podjetja Tomi Gačnik, so zmagali v hudi konkurenci, imeli pa so tudi težave zaradi birokratskih postopkov, poroča STA. Ukrajinska državna agencija za telekomunikacije je izvedbo nakupa in izbiro dobavitelja za sistem prenosljivosti mobilnih številk dodelila ukrajinskemu centru za radijske frekvence, ki je prvi natečaj razpisal sredi lanskega leta.

Dolg boj za posel

Teletech je po interni evaluaciji dobil največ točk, vendar je bil natečaj razveljavljen. V ponovnem natečaju, ki je sledil so jih najprej izločili, vendar jih je prvostopenjsko upravno sodišče vrnilo nazaj v igro, kjer so nato ob ponovni evaluaciji dobili največ točk in zmagali. Gačnik, je zadovoljen z odločitvijo protimonopolne komisije. V pol leta trajajočih pritožbah in razpravah na različnih stopnjah in vrstah sodišč, pritožuje se eno izmed neizbranih podjetij z namenom zavlačevanja in po možnosti prekinitve procesa, so sodišča po njegovih pojasnilih v 21 primerih prikimala Teletechu.

O težavah seznanjen Ukrajinski predsednik

Gačnik je z omenjenimi težavami seznanil tudi ukrajinskega predsednika Petra Porošenka ob njegovem nedavnem obisku v Sloveniji. Ta je po njegovih besedah pokazal razumevanje za težave Teletecha, Gačniku in tudi drugim slovenskim podjetnikom pa je na poslovni konferenci predstavil načrte za izkoreninjenje korupcije v državi, ki so se že začeli z postopki v policiji, železnicah in sodstvu.

Teletech

Teletech, ki je bil ustanovljen leta 2004, je sodeloval pri vzpostavitvi sistema prenosljivosti telefonskih številk v Sloveniji, nato pa se je lotil trgov v soseščini, v BiH, Srbiji, Črni gori in Makedoniji.

Po uspešnem nastopu na teh trgih je Teletech pridobil posle tudi drugod, med drugim v Armeniji, na Bahamih, na Trinidadu in Tobagu, v Dominikanski republiki in drugod.

Poleg sistemov za prenosljivost številk na nacionalni ali operaterski strani je Teletech, ki letno ustvari za več kot milijon evrov prometa, razvil tudi svoj produkt za registrirano elektronsko pošto na podlagi svetovnega ETSI standarda REM, še poroča STA.

 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Execs Service (ni preverjeno)

Dober dan.

Potrebujete finančno pomoč? Ste v finančni krizi ali potrebujete sredstva za ustanovitev lastnega podjetja? Ali potrebujete sredstva za poravnavo dolga ali poplačilo računov? Ali imate nizko kreditno oceno in težko pridobite kapitalske storitve pri lokalnih bankah in drugih finančnih ustanovah? Tukaj je vaša priložnost, da pridobite finančne storitve našega podjetja. Fizičnim osebam nudimo naslednja sredstva.

*OSEBNA POSOJILA,

*KONSOLIDACIJSKA POSOJILA,

*TVEGANEGA KAPITALA,

*POSLOVNA POSOJILA,

*IZOBRAŽEVANJE POSOJIL,

*STANOVNIŠKA POSOJILA

* AVTOMOBILA

* HOTELSKA POSOJILA

*IN ŠE VELIKO VEČ.

*Poslovne finance In še veliko več:in še veliko več po 2-odstotni obrestni meri;

Pišite nam preko e-pošte;[email protected]

Execs Service

Starejše novice