Foto: Bobo
Na današnji seji državnega zbora so potrdili kandidate in kandidatke za ministre in ministrice nove vlade.

Današnji zaprisegi vlade je sledila prva seja 15. slovenske vlade. Znano je, kdo bodo ministri in ministrice v novi vladi, ki jo vodi Robert Golob.

Obravnavali so tudi mandatno-volilne zadeve, ob začetku seje pa so se z minuto molka poklonili tržaškemu pisatelju Borisu Pahorju, ki je umrl v 109. letu starosti.

Slovenija dobila 15. vlado 

Poslanci državnega zbora so s 53 glasovi za in 28 proti potrdili ministrsko ekipo nove vlade, ki jo bo vodil predsednik stranke Gibanje Svoboda Robert Golob.

Slovenija je s tem dobila 15. vlado, ki jo bodo sestavljale stranke Gibanje Svoboda, SD in Levica.

Nova vladna ekipa bo, tako kot prejšnja, sprva štela 17 ministrov, trije bodo brez resorja. Po sprejetju predloga sprememb zakona o vladi, ki ga je SDS s predlogom za posvetovalni referendum začasno zaustavila, pa bo vlado po napovedih sestavljalo 20 ministrov, eden bo brez resorja, poroča STA. 

Vseh 17 ministrov nove vlade je pred državnim zborom že zapriseglo, da bodo spoštovali ustavni red, ravnali po svoji vesti in z vsemi svojimi močmi delovali za blaginjo Slovenije.

Še danes se bodo novi ministri sestali na prvi seji vlade

Golob je ob uvodni predstavitvi liste ministrskih kandidatov dejal, da so ekipo sestavili iz izkušenih politikov in strokovnjakov, saj da mora vlada biti takoj operativna, ker si ne more privoščiti 100 dni miru. 

Poudaril je tudi, da je vlada uravnotežena tudi po spolu, saj je več kot 40 odstotkov ministric. Izrazil je prepričanje, da bo vladna ekipa delala dobro.

Po napovedih se bodo novi ministri s premierjem Golobom še danes sestali na prvi seji vlade. Ta bo predvidoma namenjena najpomembnejšim kadrovskim vprašanjem, med drugim imenovanju državnih sekretarjev pa tudi direktorja vladnega urada za komuniciranje, direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije in generalnega direktorja policije.

Črnčec sekretar na ministrstvu za obrambo

Mesto državnega sekretarja za obrambo bo po poročanju portala 24ur.com zasedel Damir Črnčec. Informacijo je za N1 potrdil predsednik Liste Marjana Šarca Marjan Šarec.

V koalicijskih strankah s tem predlogom niso zadovoljni, težave s tem imajo tako v Gibanju Svoboda, koordinator Levice Luka Mesec pa je za N1 povedal, da s predlogom niso zadovoljni, a da storiti ne morejo nič.

Golob: Vlada ne pričakuje sto dni miru, ker razmere tega ne dovoljujejo

Po današnji seji je Golob povedal, da vlada ne pričakuje sto dni miru, saj razmere tega ne dovoljujejo.

Komentarji (4)

pohorskisvizec

Mupets show!

janban

E moj golobček, osral se boš kot čriček.

SLO (ni preverjeno)

Groza kako rumenjaki ne morejo iz svoje kože. Mi je jasno dokončni poraz pač peče.
Sedaj bi se lahko učili, kako se komunicira v sodobnem svetu.
Olika je za nekoga nedosegljivi cilj.

pohorskisvizec

Tebe anus peče imam občutek!

In reply to by SLO (ni preverjeno)

Starejše novice