Mestni svetniki so potrdili nov postopek prodaje družbe Farmadent in dokumentacijo za prijavo na državni razpis za sofinanciranje prenove Koroške ceste.

Mariborski mestni svetniki so na včerajšnji seji z enim glasom razlike potrdili nov postopek prodaje Farmadenta. Čeprav so stališča o nujnosti prodaje tega dobičkonosnega podjetja, ki se ukvarja z grosistično prodajo zdravil in medicinskih pripomočkov, še vedno različna, so Mestni svetniki s 13 glasovi za in 12 glasovi proti sprejeli popravek usklajenega programa prodaje poslovnega deleža družbe Farmadent.

Skupna komisija za vodenje postopka prodaje solastniških deležev v družbi Farmadent je že izvedla prvo fazo prodajnega postopka prodaje solastniških deležev, vendar je 26. januarja 2018 predlagala ustavitev postopka prodaje, zaradi spremenjenih okoliščin ter takojšnji novi začetek postopka prodaje.

Da ne bi ponovno zašli v časovno stisko, želijo po besedah direktorja mestne uprave Simona Štrancarja začeti z novim postopkom prodaje že v prihodnjih dneh, poroča STA. Nova okvirna časovnica predvideva objavo novega javnega poziva v začetku aprila in sklenitev prodaje julija. »Prodaja v tem trenutku je gospodarna za dosego največjega izkupička,« je dejal Štrancar.

Zadeva pred zaključkom prodaje ponovno predložena v odločanje mestnemu svetu, saj bo ta imel zadnjo besedo pri izbiri kupca. Upajo, da se bodo do takrat razjasnila vsa odprta vprašanja.

Prenova Koroške ceste

Glede nujnosti obnove Koroške ceste in Glavnega trga so bili mestni svetniki enotni, zato so soglasno potrdili dokumentacijo zanjo. Ta projekt, ocenjen na 4,8 milijona evrov, namerava občina prijaviti na razpis za kohezijska sredstva za trajnostno mobilnost. Za druge infrastrukturne projekte, ki so jih imeli še na dnevnem redu današnje seje mestnega sveta, pa je zmanjkalo časa, poroča STA.

Načrt Poslovne cone Tezno potrjen

So pa mestni svetniki na začetku zasedanja med drugim potrdili načrt Poslovne cone Tezno, da na na novo pridobljenem zemljišču med Ptujsko in Zolajevo cesto vzpostavi vadbeni poligon varne vožnje. Tam bodo po poročanju STA bodoči vozniki osebnih avtomobilov in tovornjakov lahko opravili prve ure pouka. Ob nedeljah pa naj bi tam še vedno potekal bolšji sejem, ki je vedno množično obiskan.

V pobudah in vprašanjih so mestni svetniki med drugim pozvali k takojšnji odpravi napak v Vrtcu Pekre, predaji 15 občinskih stanovanj mladim, obnovi tržnice na Kidričevem trgu ter ureditvi domnevno prenizko obračunanega nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za garažno hišo pri kliničnem centru.

Večkrat je bil omenjen tudi protest krajanov Dogoš, ki v sredo zaradi nezaupanja in nasprotovanja kakršnim koli novim komunalnim projektom v njihovem kraju niso želeli prisluhniti predstavitvi projekta Wcycle. Ta bi namreč prinesel nekatere aktivnosti v okviru pilotnega projekta predelave bioloških odpadkov v uporabne urbane zemljine. Čeprav so predstavniki projekta ponavljali, da bo šlo le za aktivnosti v ožjem obsegu, brez večjih vplivov na okolje, so prisotni krajani vztrajali pri nasprotovanju, saj da so Dogoše že zdaj preveč okoljsko obremenjene.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice