Okoli sto šivilj mariborskega podjetja April, ki deluje na pogorišču včasih slovitega tekstilnega velikana Pik, je v novo leto stopilo z grenkim priokusom ...

Okoli sto zaposlenih, večinoma žensk starejših od 50 let, v mariborskem tekstilnem podjetju April, ki je nastalo na pogorišču nekdanjega znanega podjetja Pik, po mesecih negotovosti v novo leto vstopa s pretresljivo informacijo. 

Na silvestrovo so s strani nedavno imenovanega direktorja podjetja za organizacijo, splošne in pravne zadeve Davida Šege prejele pošto, da jih ne potrebuje več in jim predlagal, naj same vložijo izredne odpovedi delovnega razmerja, poroča Večer.

Šivilje so se sicer danes zjutraj kljub temu odpravile na delo, a so ostale pred zaprtimi vrati in na mrazu čakale dve uri, poroča Večer. Še decembra naj bi delale nadure in šivale ob sobotah, saj naj bi bilo naročil precej.

Vrtele so številke in klicale vodstvo, a pojasnila niso dobile. Obrnile so se tudi na ključnega človeka Aprila, lastnika Ljuba Javorška, ki jim je po poročanju Večera zabrusil: »Kar ste si skuhale, to požrite. Dela za vas ni.« 

Zaposlene niso prejele izplačanih zadnjih treh plač.

Spomnimo. Šivilje so že oktobra v anonimnem pismu javnosti vodstvo obtožile, da jih šikanirajo, jim dolgujejo regres in tretjino avgustovske plače. Deležne naj bi bile žaljivk, grozili naj bi jim, da bodo ta vrata zanje zaprta. Od februarja 2019 pa naj jim ne bi plačevali niti prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje.

Podjetje je v preteklosti dobilo več kot pol milijona evrov državnih subvencij. Dela naj bi imeli dovolj, a podjetje denarja enostavno naj ne bi imelo. Zaposlene pa želijo le to - pravično plačilo za opravljeno delo.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Felna (nepreverjen)

Danes inšpektorske službe ne delajo ......tudi jutri ne .....tudi pojutrišnjem ne .........skratka..... jebite se delavci in delavke Slovenije . Kaj pa Sindikat Slovenije ? Lastnik nekdanji dobitnik plakete mesta Maribor krivi delavce ? Halo ,kje živite ?

Zlocinski sindikat (nepreverjen)

se ne bo zmenil za uboge delavke ...

In reply to by Felna (nepreverjen)

barbs (nepreverjen)

Vsi dobitniki so potem barabe

In reply to by Felna (nepreverjen)

Slaba prodaja (nepreverjen)

Storitve treba prodati da se kaj zasluzi

tan (nepreverjen)

G. Ljubo Javoršek, pri vseh prejetih finančnih subvencijah, da nimate denarja za pošteno prigarane plače, zaprite svojo podjetje in dajte tem delavkam vsaj možnost, da se prijavijo na Zavod za zaposlovanje.

Navijac (nepreverjen)

Norooo..odgovorni pa nic in odgovarjal zopet ne bo nihce!?

Napoleon Bonaparte (nepreverjen)

Dokler ne bodo taki delodajalci za svoje kolobocija odgovarjali z dolgoletnim sedanjem v samica kazamatov bo znova in znova kdo to ponavljal.

barbs (nepreverjen)

Po gobcu take ne čakat zakon

In reply to by Napoleon Bonaparte (nepreverjen)

komunist lojz (nepreverjen)

moj prijatelj tovariš Tito je take ki niso dali delavcem plač strpal v krematorij
Res je nekaj časa smrdelo ampak na koncu je od te svinjarije ostal samo pepel
Kje si tito
Čakamo te
LAČNI SMO in ZGARANI
REŠI NAS

Katja7 (nepreverjen)

Konkretno prase,tale Javoršek.Mrsss

prevarant (nepreverjen)

Drage delavke,kaj ste delale tri mesece brez plač.Že po prvem bi mogle prenehat.Zanima me kaj carina poreče na to,da so na uvožen tekstil za Escado iz kitajske ,trgali dol etikete made in china,gor pa šivali made in germany.

Starejše novice