Nevladna organizacija Slovenski E-forum bo z Magno in predstavniki vlade sklenila dogovor o dopolnitvi okoljevarstvenega dovoljenja. Razlogov za pritožbo tako ne bo.

Nevladna organizacija Slovenski E-forum bo danes z Magno in predstavniki vlade vendarle sklenila dogovor o dopolnitvi okoljevarstvenega dovoljenja. Vodja nevladne organizacije Gorazd Marinček je za STA pojasnil, da tako ne bo več razlogov za pritožbo na okoljevarstveno soglasje Magni.

Dogovor o upoštevanju zahtev Slovenskega E-foruma o varovanju okolja pri delovanju načrtovane lakirnice Magne v Hočah bodo podpisali danes popoldne, je za STA še povedal Marinček. V skladu s tem dogovorom bodo v okoljevarstveno dovoljenje vnesli tisto, kar manjka okoljevarstvenemu soglasju.

»S tem ni razloga za pritožbo,« je povedal Marinček. Vsebina dogovora naj bi bila predstavljena javnosti še danes popoldne, več pa naj bi povedal na ponedeljkovi tiskovni konferenci, še poroča STA.

Glavne zahteve Slovenskega E-foruma so sicer, da bi se Magna zavezala, da bo omogočila neposredni monitoring okoljevarstvenih podatkov, da bo v največji možni meri uporabljala železnico, da bo zmanjšala porabo pitne vode iz javnega omrežja v tehnološke namene in postopno uvedla rabo meteornih voda ter da bo izdelala požarnovarnostni načrt za primer uresničitve najslabšega možnega scenarija.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice