Foto: Bobo
Premier Robert Golob je že čestital predsedniku hrvaške vlade in stranke HDZ Andreju Plenkoviću za zmago na parlamentarnih volitvah, ki so v sredo potekale na Hrvaškem.

Ob tem je dejal, da verjame, da se bodo tudi z novo vlado pod istim vodstvom odlični odnosi med Slovenijo in Hrvaško nadaljevali.

»Jaz sem že včeraj ponoči čestital gospodu Plenkoviću, sedanjemu in verjamem da tudi bodočemu premierju, na zmagi,« je danes povedal predsednik vlade, ki se mudi na izrednem zasedanju voditeljev držav članic Evropske unije v Bruslju.

Golob je v sredo zaradi volitev na Hrvaškem v Bruslju tudi zastopal hrvaškega kolega, ki se bo vrhu predvidoma priključil danes.

Golob: Verjamem, da se bodo odlični odnosi nadaljevali

»Na nek način smo zadovoljni tudi v Sloveniji, ker verjamem, da smo v zadnjih dveh letih naredili velik korak naprej v odličnih odnosih in verjamem, da se bodo tudi z novo vlado pod istim vodstvom ti odlični odnosi nadaljevali,« je dodal Golob.

Hrvaški premier in predsednik HDZ Plenković je ponoči po prepričljivi relativni zmagi na parlamentarnih volitvah napovedal, da bodo že danes začeli koalicijska pogajanja, ter k sodelovanju povabil stranke, ki niso izključujoče.

Po več kot 90 odstotkih preštetih glasov je HDZ prejela 60 poslanskih mandatov ter vse tri mandate, ki prihajajo od diaspore. Za poraženko volitev velja najbližja zasledovalka HDZ, levosredinska koalicija na čelu s stranko SDP, ki je po teh izidih dobila 42 poslanskih mandatov.

Za sestavo vlade je potrebna podpora najmanj 76 poslancev v 151-članskem hrvaškem saboru.

Komentarji (4)

orožnik (ni preverjeno)

Golobu je vsaka druga beseda "verjamem", tako kot Fajonovi "zaskrbljenost". Plenkovič, kljub temu slavi, čeprav ga je sin komunističnega udbovca z svojo stranko SDP (nekaj takega, kot pri nas ponosni nasledniki komunistov), Milanovič, v njemu naklonjenih levih medijih celotno volilno kampanju popljuval in žalil. Se bodo Slovenci iz tega kaj naučili.

Kurbinsin (ni preverjeno)

Ustasi so cisto pravilno volili, ne Tako kot idiotski yugovenci s svojimi levuharji, ampak spremenilo se ni nic ustasi bodo isto kot do sedaj jebali slovenceljne na suho v njihove plahe riti.

Šumar (ni preverjeno)

Pa kdo komu laže...
Odličnih odnosov z hrvati nismo imeli NIKOLI!!!
ČE SO PA ODNOSI TAK ODLIČNI PA VPRAŠAJ ZA MEJO...????

xxxtinca (ni preverjeno)

najbolj odlične odnose imamo ko nam pošiljajo migrante in si lastijo našo zemljo in obalo

Starejše novice