ECONO, slovenski proizvajalec električnih koles, prireja ta petek in v soboto (21. in 22. april 2023) dan odprtih vrat v Mariboru pred trgovino na Tržaški cesti 23 v Mariboru.

Na dnevih odprtih vrat boste lahko  preizkusili najnovejše modele ECONO mestnih, treking in gorskih e-koles, ki so plod slovenskega tehničnega znanja in izkušenj. E-kolesa ECONO so razvita, projektirana in izdelana v Mariboru, iz vgradnih komponente iz globaliziranega svetovnega tržišča priznanih proizvajalcev.

E-kolesa z najnovejšo tehnologijo

Kolesarski navdušenci in tisti, ki boste to še postali, boste lahko v petek in soboto brezplačno preizkusili naslednja e-kolesa:

ECONO Apes City in ECONO Apes 2D

Kolesa iz družine Apes (latinsko »čebela«) vas bodo varno in z lahkoto popeljala po mestnih poteh v službo ali po nakupih. »Easy-Entry« okvir z uravnoteženo geometrijo in s spuščenim težiščem omogoča lažji in pomirjujoč občutek vožnje ter odlično vodljivost pri nizkih hitrostih.

E-kolesa Apes so opremljena z nosilcem za krmilo, ki je nastavljiv po višini in naklonu, z blatniki in prtljažnikom za prevoz lažje prtljage ali dnevnih nakupov. Mestna e-kolesa Apes imajo, glede na izvedbo, motor integriran v spodnjo cev okvirja ali nameščenega v pesti zadnjega kolesa.

E-kolesa so zaradi prometne gneče v urbanih središčih in pomanjkanja parkirišč zagotovo primerno transportno sredstvo, ki ne onesnažuje okolja in ima pozitivne učinke za vaše zdravje. Ob izredni okretnosti je posebnost teh e-koles motor nameščen v zadnjem pestu, ki vam bo pričaral občutek, kot da imate pomoč »vetra v hrbet«.
 

ECONO Equus MTB in TRK

Ljubitelji aktivnega preživljanja prostega časa na kolesu boste zagotovo svoj novi e-konjiček izbrali iz družine koles Equus (latinsko »konj«). S e-kolesom Equus bodo za vas daljši kolesarski izleti ter avanture postali zelo samoumevni. Izbirate lahko med različicama MTB (gorsko kolo) in TREKING za udobnejšo vožnjo na daljše razdalje.

Vsa kolesa imajo lahki aluminijasti okvir in imajo damsko ter moško različico, prednje vzmetenje s 100 mm hoda ter več možnosti baterijskih izvedb. Sredinski motor Motinova je opremljen s senzorji navora in pedaliranja ter s pomočjo pri hoji. Inteligentna pogonska enota, ki je vgrajena v ohišje motorja, bo v vsakem trenutku zagotovila zadostno mero podpore. Kolo napaja integrirana litij-ionska baterija lastnega razvoja ECONO.

Dan odprtih vrat za kupce prinaša tudi obilico popustov - na vsa ECONO e-kolesa velja 10-odstotni popust, ob nakupu kolesa pa ponujajo še 30-odstotni popust na izbrano dodatno opremo.

Tradicionalna prireditev bo potekala pred trgovino ECONO na Tržaški cesti 23 v Mariboru, v petek, 21. aprila, med 9. in 17. uro in v soboto, 22. aprila, med 9. in 13. uro.

ECONO je blagovna znamka podjetja COMTRON d.o.o. in zajema izdelavo baterij, komponent za električna kolesa, električna kolesa in rešitve za čisto energijo.

Starejše novice