Razstavo si v Europarku lahko ogledate do 26. januarja (foto: Bojan Mihalič).
Osupljiva umetniška razstava iz recikliranih odpadkov.

Obiskovalce Europarka Maribor v teh dneh navdušuje posebna Razstava kreativnega recikliranja, ki jo je ustvarila umetnica Annarita Serra.

Umetniška dela, ki bodo do 26. januarja razstavljena na osrednjem prireditvenem prostoru, so narejena iz odpadnih materialov iz morja, ki jih je avtorica več kot dvajset let zbirala na plažah.

Namen razstave je ozaveščanje o onesnaženosti morja in pomenu recikliranja odpadkov. Umetnica, ki prihaja s Sardinije, že dvajset let ustvarja prav posebne umetnine iz plastičnih delčkov, figuric, žličk za sladoled, stare keramike, kavbojk, avdio kaset, vatiranih palčk, pločevink in ostalih materialov, ki jih naplavijo valovi.

Pri svojem delu z drobnimi koščki odpadkov reproducira ikone pop kulture in prepoznavne slikarske motive ter ustvarja vtis, da gre za prave poteze s čopičem.

»Želimo si, da bi razstava nagovorila prav vse obiskovalce nakupovalnega središča. Cilj razstave je ljudi spodbuditi k premisleku o ravnanju z odpadki, povečati ozaveščenost o pomenu recikliranja in sporočiti, da imajo tudi odpadki lahko drugo življenje, v tem primeru kot sredstvo za umetniško ustvarjanje,« je ob odprtju razstave poudarila Simona Mandl, center managerka Europarka Maribor.

V največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije letos pripravljajo številne zanimive razstave in poučne projekte. Prav kmalu bo sledila umetniška razstava Likovne upodobitve Franceta Prešerna, s katero bodo obeležili slovenski kulturni praznik.

Več informacij o aktualnem dogajanju in ponudbi je na voljo na spletni strani www.europark.si in družabnih omrežjih.

Starejše novice