Vrhunska EVO goriva Skupine MOL postavljajo nove standarde kakovosti na slovenskih bencinskih servisih. Inteligentna EVOTECH formula čisti motor ter izboljšuje zmogljivost in življenjsko dobo motorja.

Skrb za svoj avtomobil pokažemo tudi z izbiro kakovostnega goriva, ki ga privoščimo svojemu jeklenemu konjičku.

Zahvaljujoč svojim lastnim rafinerijam Skupina MOL na podlagi raziskav nenehno razvija kakovost svojih vrhunskih EVO goriv, ki so na voljo na več kot 130 bencinskih servisih po Sloveniji

Vsa goriva EVO učinkovito čistijo motorje vozil, saj vsebujejo posebne dodatke, ki se imenujejo inteligentna EVOTECH formula

Ta je sposobna zaznati prah in obloge, ki se nabirajo v motorjih, s čimer čisti motorne dele in jih ščiti pred korozijo.

Obloge se lahko nabirajo na ključnih sestavnih delih sistema za gorivo, kot so ventili, injektorji in valji ter vplivajo na delovanje motorja.

Kako deluje edinstvena EVOTECH formula?

Goriva običajno vsebujejo usedline, ki se lahko usedejo na sesalne ventile, injektorje in valje. To lahko vpliva na porabo goriva, emisije in splošno zmogljivost motorja. 

Zato je Skupina MOL, ki je v Sloveniji prisotna z bencinskimi servisi v zunanji podobi blagovnih znamk MOL in INA, razvila posebno EVOTECH formulo, ki jo vsebujejo vsa, tudi standardna EVO goriva. Ponudbo goriv dopolnjujejo premium goriva, poimenovana EVO Plus

Posebnost premium goriv je v tem, da vsebujejo še več posebne EVOTECH formule. To formulo si lahko predstavljamo kot detergent, saj imajo njene molekule komponento, ki se oprime usedlin in umazanije, nato pa jih odstrani iz sistema za dovajanje goriva. 

Premium EVO goriva torej zagotavljajo kar trojni učinek - večjo zmogljivost motorja, daljšo življenjsko dobo motorja in manj emisij.

To je še posebej pomembno v zimskih razmerah, saj na primer EVO Diesel Plus omogoča zanesljiv zagon motorja tudi v ekstremnih razmerah do -40 stopinj Celzija. Premium goriva dokazano zagotavljajo tudi manjšo porabo goriva, posledično pa tudi manj za okolje škodljivih emisij. 

Potrditev vrhunske kakovosti je tudi prejem prestižnega naziva Izbran produkt leta, ki je bil v letu 2023 podeljen prav premium gorivom EVO Plus.

Neodvisno dokazana kakovost

S ciljem strankam zagotovili gorivo le najboljše kakovosti v MOL nenehno izboljšujejo svoja premium goriva, redno pa jih testirajo tudi v Drive Technology Centru, neodvisnem laboratoriju za testiranje goriva po evropskih standardih v Avstriji. 

Na temelju tradicije nastajajo nove uspešne zgodbe

MOL v Sloveniji je del Skupine MOL in na slovenskem trgu prisoten od leta 1996. Skupina MOL ima v lasti 3 rafinerije, ki se nahajajo na Madžarskem, Slovaškem in Hrvaškem, iz katerih pretežno oskrbuje trge, na katerih je prisotna. 

Ker so vse rafinerije relativno blizu Sloveniji, so tudi oskrbne verige krajše, dobava pa zanesljivejša

MOL v Sloveniji strankam na vseh bencinskih servisih v podobi blagovnih znamk MOL in INA ponuja vrhunska EVO goriva, kakovostne izdelke za nego vozil lastnih blagovnih znamk, odlično ponudbo pa na številnih bencinskih servisih zaokrožuje tudi priljubljen Fresh Corner, ponudba toplih in hladnih prigrizkov in napitkov, ki jo stranke cenijo predvsem zaradi odlične kave, ki je zmeraj pripravljena iz sveže mletih zrn in po želji postrežena s svežim mlekom, in slastnih hot dogov, ki so jih tudi Slovenke in Slovenci vzeli za svoje. 

Vrhunsko EVO gorivo je na voljo tudi na bencinskih servisih, ki so trenutno še v zunanji podobi OMV, saj bodo podobo spremenili do najkasneje aprila letos. Goriva so seveda ustrezno označena, zato stranke svojo najboljšo izbiro zlahka prepoznajo.

Vizija, ki poganja razvoj MOL-a v Sloveniji, je biti prva izbira kupcev, zato na temelju tradicije nenehno nadgrajujejo in razvijajo svojo ponudbo, z njo pa oblikujejo podobo bencinskih servisov prihodnosti. 

Starejše novice