Slika je simbolična.
Enkrat za vselej: stari trik z rižem ni učinkovit, Apple ponuja alternativno rešitev, ki deluje.

Zgodilo se je. Ko se soočimo z mokrim iPhonom, mnogi posežejo po starih trikih in napravo položijo v riž

Apple pravi: Ne!

Kroži namreč mit, da bo riž izvlekel vlago in rešil telefon pred gotovo smrtjo, kajne? Apple je končno vstopil v debato, da bi razjasnil zmedo, in odgovor je glasen ne, vsaj po mnenju tehnološkega velikana, poroča 7NEWS Australia.

»Ne dajajte svojega iPhona v vrečko riža,« je podjetje zapisalo v nedavnem opozorilu. »To lahko povzroči, da majhni delci riža poškodujejo vaš iPhone.« Riž lahko v telefon vnese prah in škrob. Majhna zrna se lahko prav tako zataknejo v polnilni vhod in zvočnike.

Slika je simbolična.

Apple ponuja svojo rešitev

Apple prav tako odsvetuje sušenje priključne točke telefona s palčko za ušesa ali papirnato brisačo ter uporabo zunanje vira toplote, kot je sušilec za lase. 

Namesto tega podjetje ponuja svojo »rešitev« za mokre telefone.

Najprej odklopite vse kable za polnjenje ali slušalke in jih ne priklapljajte nazaj, dokler ni telefon spet popolnoma suh. Polnjenje telefona z mokrim konektorjem lahko povzroči korozijo in trajno škodo, sledijo lahko težave s povezljivostjo naprave.

Apple predlaga, da »nežno potapkate iPhone ob roko s konektorjem obrnjenim navzdol, da odstranite odvečno tekočino«. Nato ga pustite na zračnem in suhem mestu. Po vsaj 30 minutah poskusite napravo napolniti.

Če se spet pojavi opozorilo: »polnjenje ni na voljo« ali »zaznana tekočina v USB-C konektorju«, pustite telefon do enega dneva, da se popolnoma posuši. 

Če vaš telefon sploh ne deluje, je morda čas za obisk trgovine Apple.

Starejše novice