Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (Akos) išče rešitev, da več sto tisoč uporabnikov ne bi ostalo brez možnosti telefoniranja.

Na Akosu so danes za Delo uradno potrdili, da so se frekvence, ki jih je Telemach dobil, ko je kupil Tušmobil odločili odvzeti.

Agencija je izdala odločbo, s katero namerava družbi Telemach s 30. septembrom letos odvzeti 2 x 5 MHz v frekvenčnem pasu 2100 MHz.

Do konca septembra naj bi z javnim razpisom, ki je že pripravljen, te ferkvence podelili. 

Sicer pa so za Delo na Akosu povedali, da so v javnem razpisu zagotovili tudi prehodno obdobje, da bi zaščitili uporabnike storitev Telemacha ter jim zagotovila čim bolj nemoteno uporabo storitev. V tem času ima Telemach tudi možnost najema frekvenc, če jih na razpisu ne bi sam pridobil. 

Za koliko uporabnikov gre, ni znano, ob prevzemu Tušmobila so v Telemachu govorili, da prevzemajo 300.000 uporabnikov tega operaterja. 

Kot še piše Delo so se pri Telemachu na odločitev regulatorja odzval z napovedjo tožbe. V Telemachu sicer ne razkrivajo za koliko uporabnikov gre pravijo pa, da gre le za »manjši del« od skupaj več kot pol milijona njihovih uporabnikov. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mrazi (nepreverjen)

Zastonj jih že ne iščejo. Zakaj pa mene ali tisoče drugih slovencev, ki vsako leto dobimo od Dursa položnice za dohodnino, ne iščejo

Starejše novice