Nekaj manj kot polovica Slovencev je za prvomajske praznike načrtovala izlet, a so jim ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa načrte prekrižali, kaže raziskava družbe Aragon.

Podatki zadnjega merjenja javnega mnenja, ki ga je Aragon izvedel med 25. in 28. aprilom so pokazali, da je 45 odstotkov Slovencev za prvomajske praznike načrtovalo dopust, izlet ali potovanje. 

Raziskava je bila v omenjenem časovnem obdobju izvedena na reprezentativnem vzorcu 1640 oseb v starosti od 15 do 75 let.

Hrvaško bi obiskalo 36 odstotkov Slovencev, kakšno od slovenskih izletniških ali turističnih točk 30 odstotkov, ostale države Evropske unije pa 20 odstotkov vprašanih.

V ostale države sveta bi jih potovalo šest odstotkov, pet odstotkov bi jih obiskalo države bivše Jugoslavije, ki niso članice Evropske unije, tri odstotke pa je načrtovalo pot v druge evropske države zunaj Evropske unije.

Petina tistih, ki so za prvomajske praznike načrtovali dopust, je vplačala del zneska oziroma celoten znesek za načrtovani oddih. Od teh jih je večina prejela povračilo stroškov v obliki dobropisa oziroma vrednotnice, 19 odstotkov jih je dobilo povračilo vseh stroškov, 18 odstotkov obvestilo, da je na dokončno odločitev oziroma rešitev glede povračil treba še počakati, 11 odstotkov jih je prejelo delno povračilo stroškov. V štirih odstotkih pa nastalih stroškov organizatorji potovanj niso želeli povrniti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice