Slika je simbolična (foto: Bobo).
Po današnjem napadu dijaka prvega letnika, ki je s škarjami napadel profesorico, se je na družbenem omrežju Twitter oglasila tudi Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport.

Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport se je po današnjem incidentu dijaka, ki je s škarjami napadal profesorico, oglasila na družbenem omrežju Twitter, kjer je med drugim zapisala tudi, da mora šola biti varen prostor za vse. 

»Globoko pretresena obžalujem dogodek v Šolskem centru Celje. Moje dobre misli so z vsemi vami. Nesporazume in stiske je potrebno reševati z razumevanjem, pogovorom, medsebojno pomočjo. Kakršnakoli oblika nasilja je nedopustna. Šola mora biti varen prostor za vse,« je zapisala.

Kaj se je dogajalo?

Dijak, ki po informacijah Mariborinfo obiskuje prvi letnik, je danes napadel eno od profesoric v Šolskem centru Celje.

Direktor Šolskega centra Celje Mojmir Klovar je za 24ur.com potrdil, da gre za mladoletnega dijaka, ki sicer do današnjega dne ni veljal za problematičnega.

Profesorico naj bi napadel s škarjami, a ta ni utrpela hujših poškodb. Vzrok napada naj bi bilo nestrinjanje z ocenjevanjem.

Med ustnim ocenjevanjem pri pouku matematike naj bi prejel nezadostno oceno, poroča 24ur.com.

Ostali dijaki so učiteljici ob napadu priskočili na pomoč, po dogodku so jo preventivni pregledali v celjskem urgentnem centru.

Profesorica lažje poškodovana

Na Policijski upravi Celje so za Mariborinfo še posebej poudarili, da v okviru spoštovanja določil varstva osebnih podatkov in varovanja integritete mladoletnikov ter nenazadnje spoštovanja določil kazenskega zakonika v podrobnosti primera ne morejo. 

Odgovorili so le to, da so bili danes dopoldne obveščeni, da naj bi na eni od srednjih šol na območju Policijske uprave Celje mladoletni dijak lažje poškodoval profesorico.

Z udeleženimi osebami so opravili razgovore in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Evo, lepo ti ministrica svetuje ... počakal bi jo po šoli, če že le ta mora biti varna ... saj kaj bo izven, ministrice ne briga ... lepo in pametno, bravo Simona!

Starejše novice