Epidemija koronavirusa je na takšen ali drugačen način spremenila življenja vseh izmed nas in nam prekrižala marsikatere načrte. Slednje dobro občutijo zaljubljenci, ki so bili primorani odpovedati ali prestaviti težko pričakovane poroke.

Poročna organizatorja Luka & Ben sta imela letošnjo sezono polno načrtovanih poročnih doživetij. Sezono bi uradno pričela že v aprilu, vendar so se načrti mladoporočencev zamaknili na kasnejši del leta ali v leto 2021. Kot pravita, ni poroke odpovedal nihče. 

Bodoči zakonci poroke prestavljajo za dalj časa naprej, saj se ne želijo poročiti sami oziroma le z majhnim številom gostov. Poroka je namreč doživetje, ki si ga mladoporočenci želijo deliti z družino in prijatelji, ki jim veliko pomenijo. Poročna organizatorja tudi zato parom svetujeta, da poroke prestavijo na naslednjo leto. 

Bolje prestaviti na drugo leto, kot biti v negotovosti

Luka & Ben zaljubljencem ob tem zaljubljencem svetujeta, da svoj veliki dan načrtujejo tako, da bo čim večja verjetnost, da se bo lahko izvedel: »Ne prestavljajte poroke za en mesec ali dva, ker se lahko zgodi, da bo tudi to padlo v vodo. Torej vzemite si čas in raje počakajte, da bo vse tako, kot mora biti. Če je to leto 2021, pa naj bo 2021. Na silo in brezglavo prestavljanje nima smisla.«

S prestavljanjem porok v bližnjo prihodnost imajo organizatorji porok veliko dela in skrbi, saj morajo poskrbeti za fotografe, snemalce, glasbo, lokacijo, upravno enoto in tako dalje. Če vse to načrtujejo za termine, za katere ne vedo, ali bodo možni, povzročajo veliko zmedo. 

Zanimanje za poroke ne upada

Kot pravita poročna organizatorja Luka & Ben, se termini za poroke v naslednjih mesecih polnijo enako kot prejšnja leta, povpraševanje po sklepanju zakonskih zvez tako ostaja enako: »Zanimanje za poroke je vedno veliko. Pari si to želijo in komaj čakajo, da bo prišlo do dovoljenja, da se lahko poročijo.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice