Električni skiroji so čedalje bolj priljubljeni tudi v Mariboru, število uporabnikov narašča, s tem pa narašča tudi število nesreč.

V Sloveniji je vožnja z električnim skirojem uradno prepovedana, globe za uporabo v cestnem prometu znašajo tudi do 500 evrov. Vendar pa zakonodaje, ki bi urejala področje električnih skirojev, še vedno nimamo.

Električni skiro lahko načeloma doseže hitrost do 25 kilometrov na uro, je skorajda neslišen, nekateri uporabniki se vozijo s čelado, drugi brez. Za vožnjo uporabljajo tako ceste, kot pločnike, kolesarske steze in cone za pešce, s tem pa ne ogrožajo le sebe, pač pa tudi mimoidoče.

Policija ravno zaradi neurejene zakonodaje posebne pozornosti voznikom električnih skirojev zaenkrat še ne namenja. Ni pa Slovenija edina, ki ima težave z novejšimi tehnologijami v prometu. 

Na Hrvaškem je te dni zaokrožil posnetek voznika na električnem skiroju, ki se na državni cesti vozi s hitrostjo okoli sto kilometrov na uro.

Neprilagojena hitrost, napačna stran vožnje, neupoštevanje rdeče luči in nedovoljena uporaba prometnih površin

Za neupoštevanje določbe o posebnih prevoznih sredstvih, ki jih poganja motori in presegajo hitrost gibanja pešcev, so na območju Policijske uprave Maribor letos ugotovili tri kršitve, izrekli pa dve opozorili in eno globo. V lanskem letu so izrekli dve globi.

»Na območju Policijske uprave Maribor v povezavi z navedenimi posebnimi prevoznimi sredstvi izstopajoče prometno-varnostne problematike ne ugotavljamo,« pojasnjuje tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl in dodaja, da v statističnih evidencah policije podatkov o električnih skirojih posebej ne vodijo.

So pa s podatki postregli na Policijski upravi Ljubljana. Kot pravijo, je bilo do julija letos skupno povzročenih deset nesreč z električnimi skiroji. Od tega jih je med vsemi udeleženci sedem oseb odneslo z lažjimi telesnimi poškodbami in trije brez poškodb. Med desetimi nesrečami je bilo šest povzročiteljev uporabnikov e-skiroja, pet izmed njih jih je odneslo z lažjimi telesnimi poškodbami in eden brez poškodb. 

Pravijo še, da so najpogostejši vzroki za nesreče podobni kot pri kolesarjih, in sicer neprilagojena hitrost, napačna stran vožnje, neupoštevanje znaka rdeče luči in nedovoljena uporaba prometnih površin.

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana v zvezi s tovrstnimi nesrečami pojasnjujejo, da ne razlikujejo med nesrečami z električnimi in navadnimi skiroji. Do vključno 30. junija so zabeležili 224 poškodovanih pri padcih s skirojem

Najpogostejše poškodbe so površinske poškodbe glave, zlomi spodnjega dela koželjnice, udarnine kolena, komolca in drugih delov zapestja.

Novosti v zakonu o cestnem prometu

Se pa na tem področju vendarle obetajo novosti iz predloga novega zakona o cestnem prometu, ki ga pripravljajo na infrastrukturnem ministrstvu. Končno naj bi uredili tudi uporabo priljubljenih električnih skirojev. 

Otroci, mlajši od 14 let, jih ne bodo smeli voziti. Povišale se bodo tudi globe. Za telefoniranje med vožnjo električnega skiroja naj bi namesto 120 plačali 250 evrov in prejeli tri kazenske točke.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
A79 (nepreverjen)

Gre za predelano verzijo skiroja, ki se pelje po klancu navzdol, niso vsi skiroji taki, niti se jih ne da tako predelati. Sicer pa, če mene kdo vpraša, je 25km/h za skiro že več, kot preveč hitro, tretirati pa bi se morali kot pešci. Je več pozitivnih stvari v skirojih, kot negativnih, zato bi bila prepoved skirojev neumna.
Sem pa opazil letos v Portorožu dirkanje vse povprek, tako da sem se že počutil ogroženega. Po pločnikih kjer ni kolesarske kolesarji, pešči, mopedi, skiroji, samo še avioni so manjkali, tam kje je kolesarska skiroji in kolesarji v kamikaze stilu in to v gneči vse povprek v obe smeri. Me čudi, da ni več nesreč in ob sprehodu se zaradi tega zelo slabo počutiš. Na cesti pa preseravanje s presižnimi vozili, nevarna pospeševanja, pokanje iz avspuhov, itn. Policista nisem videl cel teden NOBENEGA, pa če bi bili tam, bi lahko v eni uri napisali 300 glob. Naj še dodam, da pa nisem videl nobenega motorista tam divjat, pa jih je bilo kar veliko za videt.

Dejan2907 (nepreverjen)

Pa obvezno zavarovanje....
Zdaj se mi na parkplacu v avto zaleti... Kdo mi škodo plača?? Z osebno tožbo se samo lahko jebem par let....

In reply to by A79 (nepreverjen)

Z (nepreverjen)

oseba ki ti povzroči škodo z skirojem in drugimi tako podobnimi prevoznimi sredstvi tvoja zavarovalnica oceni škodo ki jo plača povzročitelj policiskibzapisnik ti prav tako koristi .ali pač misliš da pri avtu vse zrihtaš v 1 dnevu ali pa pač ìščeš kakšen način za zaslužek

In reply to by Dejan2907 (nepreverjen)

Z (nepreverjen)

oseba ki ti povzroči škodo z skirojem in drugimi tako podobnimi prevoznimi sredstvi tvoja zavarovalnica oceni škodo ki jo plača povzročitelj policiskibzapisnik ti prav tako koristi .ali pač misliš da pri avtu vse zrihtaš v 1 dnevu ali pa pač ìščeš kakšen način za zaslužek

In reply to by Dejan2907 (nepreverjen)

arogantnež (nepreverjen)

Električni skiroji na pločnik ne sodijo pa če se na veke postaviš. Ne pri nas na Balkanu.

Z (nepreverjen)

Ocitno mas vse naštudirano ko hodiš tolko peš po sloveniji in si v šoku ko gledaš v telefon preko prehoda za pešcev in čisto pretresn ko mimo tebe švigne vesoljec ne

In reply to by arogantnež (nepreverjen)

CInik (nepreverjen)

Po kolesarskih stezah vozi “vse živo”. Kolesarji, 25-ke, pešci, mamice z vozički... polovica od tega v napačno smer. Če bodo še skiroje gor poslali, jao... Kolesarske poti pa so v večini prepolovljeni pločniki s črto. Če grem kot kolesar na kolesarsko stezo jeba, če ne, spet jeba.

spremembe navad (nepreverjen)

Ljudje spreminjajo svoje navade. Pred 20 leti so se vsi vozili z avti od vrat do vrat, zdaj so kolesarji in skiroji in. Varne steze pa se prepočasi prilagajajo.

Rene Fras (nepreverjen)

Točno to, ljudje se odločamo za vedno bolj okolju prijazna in času primernejša prevozna sredstva, neandertalci za volanom pa se samo bunijo.

In reply to by spremembe navad (nepreverjen)

Heh (nepreverjen)

Okolju prijazno je kolo/obični skiro/rolerji, rolka in ne ele. skiro, ki se hrani iz ele. omrežja, ki ga proizvajajo elektrarne - onesnažitelji. Prvo je strošek na okolje za izdelavo kontrapcije, ki seveda pride tudi na kolo in druge prej-omenjene zadeve, ampak nato pa pride na vrsto še baterija, ki takoj neverjetno poveča ogljikov odtis.
Ne pretvarjaj se, da gre tem skuterašom kaj za okolje ampak bolj za malo, prenosljivo, dokaj poceni transportno sredstvo, ki jim pomaga da se ne bi bog ne daj malo sami fizično pomučili, in je trenutno IN.

In reply to by Rene Fras (nepreverjen)

Rene Fras (nepreverjen)

Kaj za vraga imate tolko proti skirojem? Idioti na cesti so za vsemi vrstami bilanc in za volan, ne samo na skirojih.
Sicer pa če mene vprašaš je ovi ki je snemal za volanom bolj fukjen kot pa ta ki je z skirojem divjal.

Z (nepreverjen)

Me zanima kdo je to napisal in od kod mu te iformacije in ali preko medijev ustvarjaš neke zakone ki ti niso očitno najbol znani oz.razumljivi

arogantnež (nepreverjen)

V strica googla napiši "zprcp pisrs", klikni prvi zadetek in si na rezultatu preberi 97. člen v celoti, s poudarkom na petem odstavku. Občasno branje (in razumevanje) tega zakona v celoti ne škodi nikomur.

In reply to by Z (nepreverjen)

vancek2015 (nepreverjen)

Stvar je čisto preprosta,podaljša ceste na obe strani,pa samo črte narisat,tudi za pešce posebej,to bi mogla vsaka cesta nasploh met,za pešce pa za kolesarje posebej linijo,da država toliko keša pobere od pofukanih cest letno,pa nena enih smešnih normalnih cest naredijo je noro res,da sploh ne omenjam kakšne luknjaste ceste so to,v čem je te finta da pobirajo tolko dnara,če s sploh nič ne popravi.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice