Ko se že zdi, da je žival dobila novo priložnost in je na pragu boljšega življenja …

Skrbnik psov v zavetišču Brežice je na družbenem omrežju Facebook delil ogorčen zapis, v kateri se čudi nad odločitvijo inšpektorata, ki je psa Rona vrnilo problematičnim lastnikom.

Kot je zapisal prostovoljec Luka Vrbančić, so lastniki žival z verigo privezali med staro kramo, stroje in avtomobile, učili naj bi agresivnosti, prav tako ga po njegovih besedah niso socializirali oziroma spoznavali z zunanjim svetom. Ron je tako bil nevaren ljudem in okolici, zaradi ugriza je v registru bil zaznamovan kot nevaren pes. 

Po odvzemu so Rona v zavetišču prevzgojili in kot piše Vrbančić bi v pravih rokah lahko zdaj zaživel povsem uravnovešeno pasje življenje. Vendar je veterinarska inšpekcija odločila drugače.

Od lastnikov so namreč zahtevali le izdelavo boksa, da bi tako zagotovili ustrezno varnost ljudi in okolice. Po dveh zamudah oziroma preseženem roku so lastniki boks postavili in Rona danes odpeljali domov, kjer pa bo verjetno znova izpostavljen škodljivemu okolju.

Toda upanje za kosmatinca ni povsem izgubljeno. V čustveni objavi na družbenem omrežju Facebook je njegov začasni skrbnik v zavetišču pozval društva za zaščito živali in borce za pravice živali k pritožbam pristojnim oziroma zahtevam za takojšen odvzem psa.

Njegov zapis spodaj objavljamo v celoti:

»Danes sem zadnjič peljal Rona na sprehod, mu zamenjal vodo, ga počohal in prejel lupčka od njega. Viharja čustev v sebi raje ne bi opisoval.
Da, Rona bodo vrnili nazaj "lastnikom".
Prvi rok so zamudili, pa so jim ga podaljšali in tudi tega so zamudili... Ron je bil privezan na verigo med staro kramo, stroji in avtomobili, bil nevaren ljudem in okolici. V registru je zaveden kot nevaren pes zaradi ugriza. Sedaj naj bi mu naredili boks po zahtevah inšpektorata (rok so, da ponovim, 2x zamudili) in to je dovolj... Resno?!
Veterinarska inšpekcija, kolikor je meni znano, bi morala delovati v DOBROBIT živali... In potem psa, ki smo ga prevzgojili in ki bi v pravih rokah lahko živel čisto uravnovešeno pasje življenje, dajejo nazaj ljudem, ki so ga učili agresivnosti, ki ga niso socializirali niti spoznavali z zunanjim svetom, ljudem, ki so neuravnovešeni in so jim odvzeli ovco ter na mestu evtanazirali prašiče, ki so psa brez zavetja imeli privezanega na verigi... Takim ljudem bodo dali nazaj psa!! Samo zato, ker bo zdaj imel boks?!!! Ki so ga delali od 16.oktobra, pa do 9.decembra. Pozivam na takojšnjo reakcijo društev za zaščito živali, borcev za pravice živali, ki imajo poznanstva na inšpektoratu, da se takoj pritožijo pristojnim osebam in zahtevajo takojšen odvzem Ronija! Takoj!
To je nedopustno!
Sramota, da se sploh pogovarjamo o vrnitvi ŽIVEGA BITJA takim ljudem!

Prosim za čimveč delitev, da bo vidna ta sramota... Če treba, bo zgodba šla v medije... Res mi je dovolj teh zakulisnih iger, bil sem dolgo tiho, ampak tokrat je res dovolj!

Delite čimveč, vsi, ki veste kako bi lahko pomagali, dobrodošli... Dejmo Ronija vrnit nazaj, zasluži si srečno pasje življenje! ?

UPDATE: Ron je bil začasno odvzet in nameščen v zavetišče Brežice. Jaz sem tam prostovoljec, ki skrbi za pse... Rona ni bilo možno skrit, niti odpeljat, to pa tudi ni rešitev. Rešitev je, da se Rona odvzame trajno, z odločbo, sem proti kraji ali čemu podobnemu, namesti nazaj v zavetišče od koder bo lahko iskal nov dom. To je edina rešitev!
Rona so odpeljali ob 16h.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katja7 (nepreverjen)

Bolj logicno bi bilo,da se vloge zamenjajo."Lastnike" in pristojno inspekcijsko sluzbo,ki ocitno nima stika z realo je treba zapreti namesto kuzija.Srcno si zelim in upam,da bo lepotec docakal srecen razplet svoje zalostne zgodbe.Prekleti ljudje,kaj vam je?????Niste vredni,da vas poscije pes.Mrsss,nesnaga.

Starejše novice