Ker je Slovensko narodno gledališče Maribor odpovedalo vse nadaljnje predstave, jih sedaj skuša pripeljati v naše domove.

V času, ko so gledališča zaradi pandemije koronavirusa primorana imeti svoja vrata zaprta, jih večina ponuja alternativne spletne vsebine na svojih straneh ter na družabnih omrežjih in platformah, med drugim tudi Slovensko narodno gledališče Maribor.

Prav zaradi tega so v mariborskem gledališču ustvarili takoimenovano gledališče na domu, kjer bodo skušali pripeljati delček gledališke magije v domove vsakega posameznika oziroma zainteresiranega.

Tako so že včeraj in predvčerajšnjim na svojem uradnem Youtube profilu ob osmi uri zvečer predvajali oziroma gledalcem ponudili predstavo Nevarna razmerja (Choderlos de Laclos), ki jih je režiral Aleksandar Popovski.

V Slovenskem narodnem gledališču Maribor opozarjajo, da je posnetek uprizoritve aktiven le v času predvajanja predstave. Zato če ste zamudli prvo predvajanje, si ga lahko ogledate samo še danes, prav tako ob 20. uri.

Na spletu tudi lutkovne predstave

»Ker vas želimo še naprej razveseljevati, smo vam skupaj s Televizijo Maribor omogočili, da si boste lahko vsak dan na njihovem programu ogledali naše predstave«, so zapisali v Lutkovnem gledališču Maribor.

Najmlajši si lahko ob pomoči staršev ogledajo deset predstav, ki so v minulih letih nastale v mariborskem lutkovnem gledališču. In sicer so to: Jakob in mesto, Ko je Šlemil šel v Varšavo, Krst pri Savici, Kurent, Rdeča Kapica, Sneguljčica, Volk in kozlička, Žaba Greta, Zelišča male čarovnice in Žogica Marogica.

Predstave Lutkovnega gledališča Maribor so za najmlajše brezplačno dostopne na spletu in v arhivu MMC RTV Slovenija.

Starejše novice