Fotografija je simbolična.
Kulinarični navdušenci boste kmalu lahko svoje brbončice razvajali v 100 restavracijah in gostilnah v sklopu spomladanskega Tedna restavracij, ki bo letos trajal od 20. do 29. marca. Na seznamu se jih je letos znašlo kar 13 novih restavracij.

Teden restavracij bo letos namenjen povezovanju preteklosti in sodobnosti, saj po besedah kulinaričnega kritika in selektorja Tedna restavracij Uroša Mencigerja, mora vrhunska kakovost črpati iz bogate tradicije, hkrati pa ne sme obstati v preteklosti, ampak mora tradicijo nadgrajevati.

»S poudarjanjem in povezovanjem tradicije in sodobnosti želimo poudariti, da sta v sodobni prehrani enako pomembna oba elementa,« pravi Mencinger. 

Cena Tedna restavracij od leta 2012 vsako leto višja za en evro 

Zgodba Tedna restavracij se je začela pisati leta 2012 s ceno 12 evrov, vsako naslednje leto pa so ceno podražili za en evro. To so storili z namenom, da »postopno dosežemo 'pravo' ceno. Menimo, da smo jo dosegli lani, z 19 evri, zato letos cene menija ne dražimo na 20 evrov, a hkrati uvajamo dodatek na srčke, tri in več,« pravi Mencinger. 

Letošnja novost Tedna restavracij

Kulinarične navdušence bo letos v sklopu spomladanskega Tedna restavracij čakala majhna sprememba. Za posebne menije v najbolje ocenjenih restavracijah s tremi ali štirimi srčki bodo morali odšteti 25 evrov.

»Z doplačilom želimo še bolj spodbuditi obisk v restavracijah z enim in dvema srčkoma času Tedna restavracij, razbremeniti gnečo pri rezervacijah v najbolj zaželenih oz. najboljše ocenjenih restavracijah, odpraviti uravnilovko pri gostinskih cenah, izpostaviti pomen kakovosti, ocenjevanja in srčkov ter omogočiti boljšo primerjavo med kakovostjo menijev v sodelujočih restavracijah,« je pojasnil Mencinger.

Rezervacija je od danes že  možna na spletni strani www.tedenrestavracij.si, kjer najdete tudi predstavitve sodelujočih restavracij. 

Mariborski gostinci v tednu restavracij

Steakhouse Rožmarin

Rožmarin

Restavracija Sedem

Restavracija Mak

Gostilna pri Lešniku

Fudo

City Terasa

Pri vseh navedenih ponudnikih je potrebna vnaprejšnja rezervacija, gostom pa sta na voljo tako ribji kot mesni meni. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice