Študentska organizacija Univerze v Mariboru bo med 21. in 30. julijem izvedla že 19. Študentsko delovno brigado, ki bo tokrat potekala v občini Kranjska Gora.

Namen študentske delovne brigade je v prvi vrsti pomagati krajanom demografsko ogroženih področij, spodbujati prostovoljstvo med študenti, pomembno pa je tudi druženje med študenti, saj se tu sklenejo prijateljstva, ki trajajo še dolgo po zaključku brigade. Ob tej priložnosti Študentska organizacija Univerze v Mariboru vabi vse študente in ostale, ki želijo pomagati s svojim prostovoljnim delom, da se udeležijo letošnje delovne brigade. 

Študenti pomagajo že 19 let

Med poletnimi počitnicami se na pobudo ŠOUM vsako leto zbere približno od 40 do 50 študentov, ki so pripravljeni prostovoljno pomagati pomoči potrebnim. Pomoč nudijo prebivalcem krajev, ki so jih prizadele naravne nesreče ali pa so demografsko ogroženi. Študentska delovna brigada je največji prostovoljni projekt Študentske organizacije Univerze v Mariboru in se je v zadnjih letih močno zasidrala med največje prostovoljne dogodke v Sloveniji. Prva študentska brigada je bila izvedena leta 1999, ko so mladi odšli na pomoč v Bovec, kjer je lokalno skupnost prizadel močan potres. Vse od tedaj mladi neprekinjeno puščajo posledice po celotni Sloveniji že 19 let.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru je na področju prostovoljstva aktivna skozi vse leto. Poleg študentske delovne brigade organizirajo tudi pomoč starejšim in invalidnim občanom mesta Maribor pri spomladanskih ter jesenskih opravilih, pri odstranjevanju novozapadlega snega, zbiranju življenjskih potrebščin za socialno šibkejše ter pomoč socialno ogroženim študentom in študentom invalidom.

 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice