Covid-19 Sledilnik razkriva, v katerih slovenskih občnah so včeraj zabeležili nove okužbe s koronavirusom.

Včeraj, 20. julija, so v Sloveniji potrdili 24 novih okužb s koronavirusom.

Na vzhodu države so po eno novo okužbo zabeležili le v občinah Sveti Jurij ob Ščavnici in Črenšovci.

Pa drugod po Sloveniji? Šest novih okužb so zabeležili v občini Hrastnik, po dve pa v občinah Ljubljana in Trbovlje. Po eno novo okužbo so zabeležili v občinah Velenje, Zagorje ob Savi, Lukovica, Novo mesto, Kočevje, Šmartno pri Litiji, Pivka, Postojna, Kanal, Kranj, Naklo in Radovljica.

Smrtne žrtve doslej v dveh podravskih občinah

Podravska občina z največ potrjenimi primeri je Maribor, kjer je bilo do zdaj skupaj potrjenih 54 primerov. Sledi Slovenska Bistrica s 26 primeri. 

V občini Šentilj so do zdaj potrdili 11 okužb. Devet okužb beležijo v občini Lenart in Ruše. Osem primerov so potrdili v občini Sveta Ana, sedem pa v Oplotnici.

V Lovrencu na Pohorju in Miklavžu na Dravskem polju so zabeležili skupno 5 primerov okužb. Tri okužbe so potrdili v občini Hoče-Slivnica. Po dva pozitivna primera so zabeležili v občinah Cerkvenjak, Duplek, Pesnica, Rače-Fram, Kungota in Starše. Po eno okužbo pa so doslej potrdili v občinah Benedikt in Selnica ob Dravi. 

Brez okužb ostajajo občine Makole, Poljčane, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Sveta Trojica v Slovenskih goricah.

V občini Maribor so doslej zabeležili dve smrtni žrtvi zaradi okužbe s koronavirusom, eno so zabeležili v občini Šentilj.

Na Ptujskem in Ormoškem doslej brez smrtnih žrtev

Na območju Upravne enote Ptuj so doslej pet okužb zabeležili v Mestni občini Ptuj, tri okužbe v občini Žetale in dve okužbi v občini Hajdina. Po eno okužbo so doslej zabeležili v občinah Majšperk, Kidričevo, Destrnik in Markovci.

V preostalih občinah Ptujskega potrjenih okužb s koronavirusom ni bilo. Brez okužb so torej občine Cirkulane, Dornava, Gorišnica, Juršinci, Podlehnik, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Trnovska vas, Videm in Zavrč.

Na območju Upravne enote Ormož so šest okužb doslej zabeležili v občini Ormož, v občinah Sveti Tomaž in Središče ob Dravi pa potrjenih primerov doslej ni bilo.

Na Ptujskem in Ormoškem so doslej potrdili skupno 20 okužb s koronavirusom. Smrtnih žrtev ni bilo.

Starejše novice