FRISK z zanimivimi razpravami o sodobnih komunikacijah, umetni inteligenci in tehnologiji prihodnosti.

V murskosoboškem paviljonu Expano se bo danes odvil Festival računalništva in sodobnih komunikacij (FRISK), ki bo znova postregel s strokovnimi debatami, povezal tehnološke navdušence ter širši javnosti predstavil globalne trende in ideje na področju informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Dogodek, katerega organizator je informacijska točka Europe Direct Pomurje, se tokrat v celoti posveča tehnologiji 5G, ki bo oblikovala našo prihodnost. 

Vrhunski predavatelji bodo spregovorili o vlogi in razvoju tehnologije 5G v Evropski uniji, njenem vplivu na infrastrukturo ter številnih vprašanjih in priložnostih, ki jih omrežje odpira v povezavi z umetno inteligenco.

Pridružite se živahni razpravi

Dogajanje na terenu seveda spremlja tudi ekipa Sobotainfo.com. Na naši strani si boste tako od 11. ure lahko ogledali prenos v živo. Vabimo pa vas tudi k aktivnemu sodelovanju v razpravah:

To je priložnost, da izveste vse, kar vas zanima o tehnologiji 5G! Sodelujočim gostom v komentarju pod to novico zastavite vprašanje, ki vas zanima, in mi jih bomo prosili za odgovor. 

Letošnji dogodek je sicer razdeljen na tri vsebinske sklope:

Slovenija/Evropska unija in 5G

Uvod v festival bo ponudil zanimiv pogovor z Zoranom Stančičem, vodjo Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, in Marjanom Turkom iz Direktorata za informacijsko družbo in informatiko, Ministrstva za javno upravo. Govorca bosta predstavila aktivnosti na evropski oziroma nacionalni ravni v zvezi s 5G tehnologijo, pri čemer bosta odgovorila tudi na naslednja izhodiščna vprašanja:  

•    Katere priložnosti prinaša 5G tehnologija na gospodarskih in družbenih področjih? 
•    Kakšne aktivnosti izvajata Slovenija in Evropska unija na področju 5G tehnologije?
•    Kje je Evropska unija na področju 5G tehnologije v primerjavi z globalno konkurenco?

5G in infrastruktura

Zanimiva razprava z vrhunskima strokovnjakoma se bo razvila tudi v drugem vsebinskem sklopu. Svoje bogato strokovno znanje bosta namreč predstavila Boštjan Godler iz Iskratela in Pavel Kralj iz Telekoma Slovenije. Kot izhodišče za razpravo so si organizatorji zastavili naslednja vprašanja:

•    Kateri pogoji morajo biti izpolnjeni, da bomo kot družba lahko v celoti izkoristili potenciale 5G tehnologije?
•    Kaj bo za uporabnike pomenila 5G tehnologija? Kakšne spremembe bodo opazili?
•    Kdaj lahko realno pričakujemo 5G omrežje v Sloveniji?
•    Bi se morali že začeti pripravljati na 6G tehnologijo?

5G in umetna inteligenca

Dogodek se bo zaključil s predavanjem Matjaža Gamsa z Inštituta Jožef Štefan na temo umetne inteligence v povezavi s 5G tehnologijo, ki odpira številna pomembna vprašanja – in seveda tudi priložnosti. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Matej39 (nepreverjen)

Pozdravljeni. Zanima me sevanje in vpliv na zdravje ljudi z 5g omrezjem.lp

Starejše novice