Ormoški policist znova razburja, tokrat na svojevrsten način svari pred nevarnostmi alkohola.

Se še spomnite policista Kusteca, ki je na družbenem omrežju Facebook pred meseci delil prigodo s svojega delovnega mesta in izpostavil absurd pisanja ovadbe zaradi kraje paštete v vrednosti 35 centov?

Objava mladega Ormožana je med Slovenci vzbudila zgražanje nad nesmisli, s katerimi se redno srečujejo možje v modrem.

Okrvavljena soba za pridržanje

Kustec se je zdaj znova oglasil in z objavo na družbenem omrežju poskrbel za nov val ogorčenja. A tokrat ne kaže na zgrešeno pozornost oblasti, temveč opozarja – morda na nekoliko nenavaden način – na nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola

Koprski policist je namreč delil posnetek okrvavljene policijske sobe za pridržanje, nastale po incidentu s 33-letnim razgrajačem. 

Nazorne, krvave prizore je Iztok Kustec pospremil z naslednjim zapisom:

»Iz oči v oči se bova pogovorila, kot dva odrasla odgovorna individuuma ... Tema najinega pogovora bo vožnja pod vplivom alkohola ... Očitno ti vse tragedije, opozorila, preventivne akcije in vsa mogoča prizadevanja neposrednih in posrednih žrtev alkohola o nesmotrnosti takega početja ne zaležejo, še vedno sedaš za volan nabit ko mamba. Od današnjega dneva boš imel en razlog več, da se izogneš temu v velikem loku. Mogoče zgleda grdo, ampak življenje ni šola, kjer imaš možnost svoje napake popravit. V življenju te lahko ena napačna odločitev stane le-tega, hkrati pa tudi koga drugega, ki s tvojim egocentricnim odklonskim ravnanjem nima nič skupnega. In daj ti meni povej kdo si ti, da boš jemal pravico do življenja nekoga drugega v svoje roke? Zame si nula in kot tak boš tudi tretiran preden nastanejo kake posledice, dokler ne boš dojel, da to kar delaš ni prav. Če še kar ne štekas, pridi enkrat z mano svojcem povedat, da njihovega ljubljenega ni več med nami, zaradi točno takega kot si ti, pa da te vidim kak frajer boš takrat …«

Del javnosti je v zmedi ob odsotnosti jasnega pojasnila predvideval, da fotografija prikazuje posledice nasilja, s katerim naj bi policisti 'disciplinirali' pridržano osebo.

Toda Kustec zagotavlja, da poškodb niso zadali policisti in dodaja, da je na kraju dogodka bilo več prič, ki so videle poškodbe in znake vinjenosti, prav tako so omenjeni prostori pod video nadzorom.

Gradivo naj bi pravzaprav nastalo ob kršitvi javnega reda in miru. 33-letni Koprčan je v poslovnem objektu povzročil večjo materialno škodo in se pri tem telesno poškodoval, nato pa je s kršitvijo javnega reda in miru nadaljeval še v gostinskem lokalu, kjer je okrvavljen in pod močnim vplivom uničeval inventar ter nadlegoval goste. 

Ker ob prihodu policistov ni sodeloval, je bilo odrejeno pridržanje. V pridržalnih prostorih je zaradi poškodb, zadanih med uničevanjem inventarja, izgubil nekaj krvi, zato mu je tudi bila nudena zdravniška pomoč. Na urgenci so poškodbe oskrbeli, nakar je bil po pojasnilih Kusteca sposoben za nadaljnje pridržanje.

Ostreje nad vožnjo pod vplivom alkohola?

S posnetkom naj bi Kustec preprosto želel nazorno prikazati realnost pitja alkohola ter agresivneje nastopiti proti vožnji pod vplivom alkohola, ki je v Sloveniji po njegovem mnenju še vedno tabu. 

»Za poziv v takšni obliki sem se odločil, da bi širši javnosti nazorno prikazal, kakšne posledice ima lahko zloraba alkohola in kaj vse to lahko potegne za sabo. Da, čeprav v osnovi nihče nima slabih namenov, lahko vseeno pride do nepopravljive škode in na vsakem posamezniku bi bilo, da skuša vse te dejavnike tveganja minimalizirati,« besede Kusteca navaja 24ur.

Na Policijski upravi Koper so sicer že kmalu bili seznanjeni z objavo Kusteca in uvedli notranjevarnostni postopek, poroča 24ur. Preverili bodo torej vse okoliščine zapisa in posnetka.

Predstavnica za odnose z javnostmi Anita Leskovec je medtem povedala, da v Policijski upravi Koper tovrstnega komentiranja na družbenih omrežjih ne štejejo niti za primerno niti za dopustno.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
markow83 (nepreverjen)

Ljudje dostikrat tudi zmotno mislijo, da takšno vedenje ni učinek alkohola, ampak karakter človeka.

Starejše novice