Slika je simbolična.
Predsednica Dijaške organizacije Slovenija Maja Kalin in izredni profesor Robert Masten iz Oddelka za psihologijo Filozofske fakultete v Ljubljani sta spregovorila na vladni novinarski konferenci.

Predsednica Dijaške organizacije Slovenije Maja Kalin je spregovorila o tem, kako se dijaki soočajo z aktualno situacijo, v kateri zaradi epidemije poteka šolanje na daljavo. Kot je povedala Kalinova, virus žal ni prizadel zgolj družbenega življenja dijakov, temveč tudi kvaliteto njihovega izobraževanja. Ob tem priznava, da se na Dijaški organizaciji Slovenije zavedajo, da kvaliteta izobraževanja nikakor ni primerljiva s kvaliteto tistega v šolskih klopeh.

»Na Dijaški organizaciji Slovenije ukrepe, ki se tičejo izobraževanja podrobno spremljamo in se na njih primerno odzovemo. Tako maturantom zagotavljamo, da bomo naredili vse, kar je v naši moči, da se situacija nesigurnosti in neinformiranosti glede poteka mature letos ne bo ponovila,« je dejala. 

Predsednica Dijaške organizacije Slovenije je povedala, da je bil storjen velik korak k temu, da se zagotovi primerne pogoje, dostop do interneta in računalniške naprave že v prvem valu, tudi zdaj pa šole dijakom posojajo opremo. Ob tem je kot glavni problem za dijake, poleg kvalitete izobraževanja, izpostavila mentalno zdravje dijakov, ki trpi zaradi pomanjkanja družbenega življenja in stikov s prijatelji. 

»Dijaki, bodite pozorni na svoje počutje. V času, ko cele dneve sami presedimo pred računalniškimi zasloni z okrnjenim dostopom do druženja s prijatelji, je moč zaznati velik porast različnih oblik duševnih bolezni oziroma slabega duševnega počutja. Mentalno zdravje je eno izmed glavnih področij naše skrbi,« je pojasnila in dodala, da bodo mala dejanja posameznikov prispevala k hitrejšemu povratku družbe v normalen vsakdan.

Ponovno je nekaj pozitivnih misli in psihološke podpore nudil tudi izredni profesor Robert Masten iz Oddelka za psihologijo Filozofske fakultete v Ljubljani, ki je predvsem poudarjal pomen skupnosti. 

»Težave težko pridejo do živega tistim med nami, ki so sprejeti, imajo oporo, čutijo varnost in vedo, da jim bo nekdo stal ob strani tudi v težavah. Gozd je mogočnejši kot posamezna drevesa. Drevo, ki ostane samo, bo težje kljubovalo viharjem,« je poudaril psihoterapevt. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Tocno tako nazaj v solo s solarji in dijaki ter student... Vlada usrana

Starejše novice