Vse več zadolžitev nezadovoljnih poštarjev. Prodajajo tudi raznovrstno blago in če ne dosežejo normativov jim znižajo plačo.

Poštne storite niso več samo to, kar so bile v preteklosti. Poštarji imajo vse več zadolžitev in številne naloge, ki niso klasične poštne storitve. Med drugimi morajo tako zaposleni na okencih, kot tudi pismonoše strankam ponujati raznoliko blago. Od bonbonov in srečk vse do sesalcev, izvijačev in skodelic.

Korenite spremembe poštnih storitev

Pošta Slovenije je pred velikim izzivom soočenja s spremembami na trgu poštnih storitev. Dodatne zadolžitve pa vnašajo nemir med zaposlene. Prejšnji teden so zaradi preobremenjenosti poštarji začeli z »belo« stavko, ki pa so jo nato po pogovoru in dogovoru z vodilnimi prekinili.

Pri Pošti Slovenije so za Mariborinfo pojasnili, da se prav vsi svetovni poštni operaterji že nekaj let srečujejo z obsežnimi strukturnimi spremembami na trgu poštnih storitev. Tako se je v zadnjih letih zelo spremenilo delo pismonoš. Nekoč so ti raznašali le pisemske pošiljke, velik delež pa so predstavljale tudi denarne storitve, kot so izplačilo pokojnin. Časi so se spremenili in danes prevladujejo predvsem reklame oziroma tako imenovana nenaslovljena direktna pošta.

Če ne prodajo dovolj do 10 odstotkov nižja plača

Zato Pošta vse večji poudarek daje na prodajo trgovskega blaga, za katerega odgovorni opozarjajo, da je že dlje časa del rednega dela pismonoš in ne dodatne zadolžitve. Zaposleni na okencih in pismonoše tako dobijo usmeritve glede prodaje in pospeševanja posameznih vrst blagovnih skupin. Če prodajajo dobro, so nagrajeni z višjo plačo, če pa ne prodajo zadostnega števila artiklov pa jim lahko od plače odbijejo določen znesek.

Kot so nam pojasnili pri Pošti Slovenije, je plača njihovih delavcev sestavljena iz osnovne plače, plačila za delovno uspešnost, plačila za poslovno uspešnost in dodatkov. Delovno uspešnost zaposlenega, med katero se šteje tudi prodaja trgovskega blaga, obračunajo na vsake tri mesece. Z njo ocenjujejo nedoseganje, doseganje in preseganje pričakovanih delovnih rezultatov.

Nagrajenih več kot kaznovanih

"V lanskem letu je bilo v dostavi nagrajenih 27,3 odstotkov, medtem, ko je bilo pod pričakovanji 2,5 odstotkov zaposlenih v dostavi. Ne glede na predhodno zapisano pa se skladno z določili kolektivne pogodbe zaposlene dodatno trimesečno nagrajuje tudi za prodajo trgovskega blaga. V letu 2016 je bilo tako dodatno nagrajen 401 pismonoš," so še zapisali pri Pošti.

Pošta se prilagaja uporabnikom

Kot še pojasnjujejo, si Pošta Slovenije, podobno kot drugi izvajalci univerzalne poštne storitve v državah EU, prizadeva poiskati pot in način, kako svoje storitve prilagoditi spremenjenim navadam potrošnikov. Zaradi upada klasičnih poštnih storitev in substitucije z elektronskimi načini komuniciranja ter posledično spremenjenih navad uporabnikov se vse bolj usmerja v razvoj in nadgradnjo inovativnih in konkurenčnih storitev, predvsem na področju logistike in IT storitev.

V prihodnje tudi dostava hrane in zdravil?

Vedno večji poudarek Pošta Slovenije namenja storitvam, ki jih razvijajo po meri za vsako stranko posebej. Uvedli so že nove storitve katerih v preteklosti niso opravljali. To so jutranja dostava časopisa, blagovna logistika, kot so bela tehnika, avtomobilski deli in dostava pijač. Prizadevajo pa si tudi za vstop v segment distribucije temperaturno občutljivih izdelkov in zdravil.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice