Trenutno se vsi ukvarjamo z vprašanjem, kje kupiti zaščitne maske, ki jih bomo očitno morali marsikje uporabljati tudi ob postopni sprostitvi posameznih ukrepov države.

Ob vstopu v trgovino, na banko ali pošto in vse ostale zaprte javne kraje si je od nedavnega potrebno na obraz nadeti zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela, kot so šal ali ruta. Tudi zaposleni v podjetjih ali drugih ustanovah, kjer dela ni mogoče opravljati od doma, si nos in usta prekrivajo z različnimi pripomočki, da bi zaščitili sebe in druge s katerimi so v stiku.

Maske mrzlično kupujejo po celem svetu, dobave iz Kitajske, ki je največja proizvajalka tovrstne zaščitne opreme, pa niso povsem zanesljive. Ena izmed rešitev je tako proizvodnja mask v Sloveniji.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je minuli teden ob obisku ene izmed proizvodenj izpostavil, da je glavni cilj domačo proizvodnjo povečevati do te mere, da bodo lahko zaščitne maske zagotovili vsem humanitarnim delavcem ter delavcem v proizvodnji in v trgovinah. »Naš končni cilj je, da s pospešeno proizvodnjo domačih kapacitet omogočimo, da bodo zaščitne maske dostopne vsem državljanom,« je izpostavil Počivalšek in domača podjetja pozval, da z maskami izdelanimi v Sloveniji postanemo samooskrbni.

Eden izmed prvih izdelkov, ki neposredno odgovarja na to pobudo so maske Mateja, ki so ročno izdelane v Sloveniji. V bombažni izvedbi, ki so jo poimenovali Mateja L., gre za pralno higiensko masko za večkratno uporabo iz 100-odstotnega bombaža. Maska je trpežna in lahka ter izdelana iz ustreznih certificiranih materialov. 

Tudi higienska maska za enkratno uporabo Mateja je ročno izdelana v Sloveniji. Gre za štirislojno masko iz materiala airlaid, za katerega so pridobljeni vsi ustrezni certifikati. Tridimenzionalna zasnova maske se prilega obliki obraza in tako odpravlja občutek utesnjenosti. Na obraz pa si jo namestite z visoko elastičnimi trakovi, ki nudijo močno natezno odpornost brez zategovanja. 

Čeprav gre v prihodnjih tednih pričakovati rahljanje ukrepov za preprečevanje širjenja novega korona virusa, bodo zaščitne maske očitno ostale del našega vsakdana še daljši čas. Za svoje zdravje in zaščito lahko tako poskrbite z obiskom spletne trgovine maskeslovenija.si, ki z lastno proizvodnjo v Sloveniji zagotavlja tudi hitro dobavo z ugodnejšo ceno ob nakupu večjega števila mask.

Starejše novice