Filip Flisar je bil danes pred novo preizkušnjo, tokrat so se najboljši smučarski krosisti ustavili v Innichenu v Italiji, kjer si je z odlično vožnjo priboril prvo zmago v letošnji sezoni.

Karavana smučarskega krosa se te dni nahaja v Italijanskem Innichenu, kjer se potegujejo za nove stopničke in točke v svetovnem pokalu. Med tekmovalci je tudi lastnik najbolj znanih brkov na svetu Filip Flisar.

Filip Flisar, ki je po nekaj slabšem začetku v sezoni, sobotno tekmo končal na odličnem petem mestu, se je danes ponovno podal v lov za stopničke. Na včerajšnjih kvalifikacijah je zaostal le za Švicarjem Arminom Niedererjem. Tretji je bil vodilni v svetovnem pokalu Jean Frederic Chapuis iz Francije.

Z neverjetnim manevrom do četrtfinala

V osmini finala se je Flisar po odličnem štartu hitro znašel na zadnjem mestu v skupini, a ko je že izgledalo, da je vse izgubljeno, se je z neverjetno potezo prebil do drugega mesta in si tako zagotovil nadaljevanje v četrtfinale.  Z odlično vožnjo, v kateri ni manjkalo trdega boja,  si je nato Flisar suvereno privozil polfinale, kjer je konkurenco brez težav premagal in se kot prvi v skupini prebil v finale. 

V finalu je slovenski smučarski krosist z odlično vožnjo prišel do prve zmage v letošnji sezoni. Pokoril je celotno konkurenco in slavil že šestič v karieri!

Drugi je bil Nemec Tim Hronek, tretji Švicar Alex Fiva, četrti pa Francoz Jean Frederic Chapuis, vodilni v svetovnem pokalu.

 

Foto: Filip Flisar Facebook profil

Starejše novice