Darko Milanič vodi dopoldanski trening NK Maribor in za zdaj ostaja trener. O morebitni menjavi na trenerskem mestu

Kot strela z jasnega je sinoči nogometno javnost prešinila vest Sportskih novosti, da bo na klopi Maribora Darka Milaniča zamenjal 44-letni hrvaški strokovnjak Zoran Zekić. Alfa in omega mariborskega kluba Zlatko Zahović naj bi se za menjavo dolgoletnega prijatelja odločil zaradi slabših predstav v zadnjih tekmah. Vijoličasti zadnjih pet tekem sicer niso izgubili, so pa trikrat remizirali.

Milanič vodi dopoldanski trening

Ali je to dovolj, da se na mariborski klopi zgodi menjava tik pred sredinim polfinalnim obračunom z Muro, še ni jasno. O morebitni odstavitvi Milaniča in prihodu novega trenerja so v Ljudskem vrtu za zdaj brez komentarja.

Je pa Izolčan vodil dopoldanski trening vijoličastih. Za zdaj Milanič torej ostaja trener Maribora. Ali bo tako ostalo tudi v prihodnje, naj bi bilo znano še danes.

Milanič Mariboru daje že deveto leto

Darko Milanič je na klop Maribora prišel 29. maja 2008, njegova prva epizoda pa je trajala pet let, ko ga je junija 2013 za kratek čas zamenjal Ante Čačić. Čačić je na klopi vztrajal le nekaj mesecev, nato pa je vijoličasti dve leti vodil nekdanji Milaničev pomočnik Ante Šimundža.

Za Šimundžo je štiri mesece vijoličasti četi poveljeval Krunoslav Jurčić, v začetku leta 2016 pa se je na klop vrnil Darko Milanič. Izolčan tako trenutno Mariboru daje že svojo deveto leto. Milanič je konec leta 2017 podaljšal pogodbo z Mariborom vse do sredine leta 2021.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice