Obiskali smo trening Ilke Štuhec v Pesnici, kjer vsakodnevno trdo trenira, da bi se uspešno vrnila na bele strmine.

Mariborčanka Ilka Štuhec, ki je pred dobrim mesecem dni prestala operacijo levega kolena zaradi pretrgane sprednje križne vezi, je že krepko na poti k okrevanju. Vsakodnevno trdo trenira v Pesnici in prestaja terapije, da bi se na bele strmine vrnila čim prej in še boljša, kot prej.

Štuhčevi je na poti večmesečnega okrevanja v veliko pomoč kineziologinja Anja Šešum, ki z njo opravlja vse treninge. Da dobro sodelujeta in da je Ilka dobre volje, smo se lahko prepričali tudi na današnjem treningu.

Devet mesecev, da se vrne v svetovni vrh

Takoj po operaciji je njen oče Igor Štuhec za Mariborinfo povedal, da bo Ilka potrebovala vsaj 3 mesece, da se bo lahko začela kepati in sprehajati po snegu. Sodeč po današnjem treningu je Ilka že zdaj v odličnem stanju, glede na to, da je šele pred dobrim mesecem dni prestala zahtevno operacijo.

Zdravnik Niklaus Friederich, ki je operiral njeno koleno, pa je na novinarski konferenci po opravljeni operaciji povedal, da bi Ilka potrebovala šest mesecev za vrnitev na bele strmine, devet mesecev pa za vrnitev med najboljše.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice