Do prve dirke nove sezone svetovnega prvenstva v motokrosu je še nekaj časa, tekmovalno leto se bo začelo 1. marca, a svetovni  prvak Tim Gajser je že nared.3

Gajser je danes razgrnil svoje načrte in pričakovanja, v prihajajoči sezoni pa ima samo en cilj: ubraniti naslov najboljšega v elitnem razredu MXGP.

»Sezona se je že začela in sem zelo zadovoljen. Takšnega začetka še nisem imel, vedno sem se lovil na pripravljalnih tekmah. Honda je pripravila res dober motor, prvi pokazatelji so res dobri. Vem, na čem moram še delati, treniral bom na polno in bom stoodstotno pripravljen na prvo tekmo,« je na današnji novinarski konferenci krovne zveze AMZS dejal najboljši slovenski dirkač.

Letos ima novega sotekmovalca, Avstralca Mitcha Evansa, s katerim sta se v pripravljalnem obdobju izkazala za zelo močno navezo. Gajser pravi, da je Evans vrhunski voznik, kar je pokazal že v MX2.

Navdušen nad novim motorjem

Pojasnil je, da ne sme razkrivati preveč skrivnosti novega motorja, je pa nakazal, da gre za povsem nov dirkalnik, piše STA.

»Takoj sem se na njem počutil domače. Novo je vse, od A do Ž. Ko uživaš in se imaš dobro, pridejo tudi rezultati,« razmišlja svetovni prvak in dodaja: »Nikoli ni tako dobro, da se ne bi mogel še izboljšati. Tudi kot svetovni prvak se lahko še izboljšaš.« 

Sezona se bo začela 1. marca v Matterley Basinu v Veliki Britaniji, na koledarju SP je 20 dirk. Gajser pravi, da bo sezona zelo naporna, saj jih čaka veliko tekem.

»Cilj pa je seveda ubraniti naslov svetovnega prvaka, dal bom vse od sebe, da mi to uspe. Poleg tega pa bi rad užival in vozil sproščeno, tako da lahko vozim zelo hitro,« je načrte razkril lani najboljši na svetu.

Poleg tega bo odpeljal še dve dirki za državno prvenstvo.

Starejše novice