Zaradi pomanjkanja snega v Mariboru bo gostitelj domačih tekem za svetovni pokal ponovno Kranjska Gora.

Prihajajoči koned tedna je na sporedu že 57. Zlata lisica, kjer bodo slovenska zasedba nastopila v precej regijsko in tudi ekipno razpršeni zasedbi, saj bosta del slovenske ženske ekipe za tehnični disciplini le Tina Robnik in Ana Bucik.

Na strmino pod Vitrancem pa se bodo kot članice ločenih ekip povzpele še povratnica Ilka Štuhec, Andreja Slokar, Neja Dvornik in domačinka Meta Hrovat, ki je že stala na zmagovalnih stopničkah v tej disciplini in bi lahko predstavljala najmočnejšega aduta glavnega trenerja Sergeja Poljšaka.

Povratnica v Kranjski Gori

Mariborčanka Ilka Štuhec je na novinarski konferenci Smučarske zveze Slovenije izrazila obžalovanje nad tem, da je bila Zlata lisica ponovno prestavljena v Kranjsko Goro.

»Žalostna sem, ker ni v Mariboru, a proti vremenu ne moremo nič. Specifičnih priprav na Zlato lisico ni bilo, mislim, da imamo dobro osnovo in z veseljem bom tekmovala,« je dejala vodilna mariborska smučarka, ki ne skriva ambicij, kljub temu da gre za veleslalomsko tekmo, na katerih je nazadnje točke osvajala pred dvema letoma.

Primorka Ana Bucik, ki je minuli torek na slalomu v Flachauu kot najboljša Slovenka pristala na 18. mestu, si ravno tako želi višje uvrstitve. Poleg tega je edina v slovenski ekipi, ki je v sezoni na vseh veleslalomih pristala med dobitnicami točk. Lani je na vitranški progi pristala na 14. mestu.

Najtežja tekma v sezoni

Na novinarski konferenci, ki je v celoti potekala preko aplikacije Zoom, so članice izrazile željo, da bi bi ponovile lanski ekipni uspeh. Lani so se na veleslalomu v Kranjski Gori kar tri Slovenke znašle v prvi petnajsterici.

Hrovatova je zabeležila tretje mesto, Robnikova je bila na veleslalomski tekmi na šestem mestu in tik pod stopničkami, slovenski uspeh pa je zaokrožila še Bucikova s 14. mestom.

Trener Poljšak je sicer mnenja, da Slovenke letos ne bodo v prednosti zaradi domače tekme: »Na poligonu nismo letos opravili niti ene vožnje, zato iz tega vidika ne bo šlo za domačo tekmo. Glede na specifično preparacijo snežne podlage, ki jo ni mogoče simulirati nikjer drugje, bo to mislim, da najtežja tekma v sezoni.«

57. Zlata lisica

Sobota, 16. 1. 2021
11.00 - prva vožnja veleslaloma
14.00 - druga vožnja veleslaloma

Nedelja, 17. 1. 2021 
9.15 - prva vožnja veleslaloma
12.15 - druga vožnja veleslaloma

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ojgn (nepreverjen)

Daj štuhčeva idi v penzijo

Starejše novice