FOTO: Jure Banfi
Marwan Kabha naj bi v prihodnjih dneh zapustil NK Maribor in se vrnil v domovino. Agent Kabhe pa bi lahko v Maribor pripeljal novega Izraelca.

Odlični izraelski vezist Maribora Marwan Kabha, ki je s svojimi igrami v vijol'čnem dresu postal tudi član izraelske reprezentance, je v resnih kombinacijah za prestop v svojo domovino. Z Mariborom je pred kratkim uspel podaljšati pogodbo do konca naslednje sezone, s čimer je Zlatko Zahovič preprečil, da bi Kabha po letošnji sezoni odšel brez odškodnine.

Vezist, ki je v Mariboru pustil velik pečat, pa bo svojo kariero po poročanju izraelskih medijev najverjetneje nadaljeval v domovini. Maribor je zanj zahteval milijon evrov odškodnine, a take ponudbe za vezista, ki je zelo navezan na svojo domovino, ni dočakal. Usluge Kabhe si želita zagotoviti Hapoel Haifa in Hapoel Be'er Sheva, klub, proti kateremu si je Maribor minulo poletje zagotovil nastop v ligi prvakov.

Odškodnina pa naj bi bila po poročanju izraelskih medijev precej nižja od milijonske. Tako naj bi klub iz Be'er Sheve bil najverjetnejši novi delodajalec izraelskega reprezentanta, cena prestopa pa naj bi se gibala okoli 400.000 evrov.

Bo Dahan zagotovil novega Izraelca?

Kabhin agent je Dudu Dahan, ki z Mariborom posluje že desetletje. Glavno vlogo je odigral pri milijonskem prestopu napadalca Makrieva v Ashdod, od takrat pa je v Maribor pripeljal že številne igralce. Tako je verjetno, da bi v primeru slovesa svojega varovanca, v Maribor pripeljal naslednjega Izraelca.

Po informacijah enega izmed uporabnikov foruma navijačev NK Maribor, naj bi v primeru slovesa Kabhe Dudu Dahan Mariboru zagotovil njegovo zamenjavo. Tako naj bi se v NK Maribor preselil 23-letni Ben Reichert, ki je trenutno član belgijskega Zulte Waregema, a tam ne igra.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice