Poškodba Flisarja težja, kot je bilo videti, Štajerec nekaj časa ne bo smučal.

Filip Flisar, ki je pred dvema tednoma grdo padel na tekmi v Idreju Fjallu, je skoraj gotovo že zaključil sezono v svetovnem pokalu smučarskega krosa. 

Prvi pregled po poškodbi na švedskem prizorišču niso nakazovali hujše poškodbe, vendar se je stanje ob vrnitvi v domovino izkazalo za precej resno. Mariborčan je po prihodu domov opravil magnetno resonanco, ki je razkrila vzrok nenehnih krvavitev v medenici; ob padcu se mu je odtrgalo podkožje od fascije. 

Potrebna bi lahko bila tudi zelo zahtevna operacija

Za STA je smučar prostega sloga povedal, da se je situacija po prihodu domov le še poslabšala in na dan so mu črpali po štiri decilitre krvi. Kar 11 dni je prebil v mariborski bolnišnici, stanje pa se tudi po odstranitvi drenaže in odpustu domov ni izboljšalo. Rana se je znova odprla, zato je moral pomoč poiskati v Ljubljani, kjer so mu povečali luknjo za odtok tekočine. 

Kot razlaga Flisar, gre za zelo zapleteno zadevo, ki se zgodi le redko. Skupaj z zdravniki zdaj upa, da se bo podkožje samo zlepilo nazaj, plasti namreč ni moč zašiti. V nasprotnem primeru  se mu morda obeta zelo zahtevna operacija na plastični kirurgiji.

Nekdanji svetovni prvak se je sicer nadejal, da bo še ujel finale svetovnega pokala, a mu je zdaj jasno, da se ne bo izšlo. Da bi 14. marca lahko nastopil v Veysonnazu, bi namreč bil potreben pravi čudež.

»Najbrž se bom moral sprijazniti, da nekaj časa ne bom smučal," razočarano ugotavlja Flisar.

Komentarji (1)

Navijac (ni preverjeno)

Cimboljse okrevanje

Starejše novice