Tudi, če ga uradno ni bilo, je maraton treh src vseeno potekal. Start teka je ob 9. uri, prek družbenih omrežij, naznanila startna pištola v Radencih.

Tradicija tako ostaja neprekinjena, saj so bistvo maratona tekači pokazali tudi letos in to povsod po Sloveniji. V času, ko so tekaške prireditve močno okrnjene, so organizatorji izpeljali virtualni dogodek, ki je Slovenijo preplavil s tekači. 

"Čeprav smo maraton treh src prihranili za drugo leto, naših srčnih tekačev nismo hoteli prikrajšati za izkušnjo, ki jo z nami zvesto doživljajo že 40 let. To je svojevrstven občutek, ki ga poznajo naši aktivni udeleženci, navijači in konec koncev tudi občani Radencev," je povedal Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora Maratona treh src, ki se je zahvalil tekačem po vsej Sloveniji, ki so na ta dan vendarle odtekli maraton. 

Pretekli 132 krogov

V Radencih pa, čeprav maratona ni bilo, je na svojevrsten način vendarle potekal. Dejan Berič, Igor Škrinjar, Zlatko Rajh in Boštjan Primožič so odtekli maratonsko razdaljo na parkirišču hotela Radin. Premagali so kar 132 krogov. 10-kilometrsko razdaljo krog po tradicionalni trasi je odtekel bivši predsednik organizacijskega odbora Sašo Zidar.

"Zanimivo je bilo spremljati podvig in priznati moram, da je bilo preštevanje krogov skoraj tako velik izziv kot dejanski tek," se je na koncu pošalil Marko Pintarič, sekretar organizacijskega odbora Maratona treh src. 

Organizatorji še naprej vabijo tekače, naj svoje športne dosežke delijo preko družbenih omrežij in jih označijo s ključnikom #Maratontrehsrc. 

Starejše novice