Foto: Jure Banfi
Pred nogometnimi prvoligaši je še osem krogov. Mariborčani zaključni del Prve lige Telemach odpirajo z gostovanjem pri Goričanih, ki so jih to sezono premagali že trikrat.

Po reprezentančnem premoru se s tekmami 29. kroga Prve lige Telemach pričenja zaključni del državnega prvenstva.

Mariborčani bodo pomembne točke za zagotovitev evropsko vozovnice najprej lovili na Primorskem, v Novi Gorici, pri devetouvrščeni zasedbi Prve lige Telemach. Gorico so v letošnji sezoni premagali že trikrat.

Štajerci so prvi dvoboj sezone po preobratu dobili s 3:2, z izidom 1:4 pa so oktobra slavili v Novi Gorici. Na tej tekmi je prvega od 14 zadetkov v letošnjem prvenstvu dosegel Žan Vipotnik, ki je z dvema goloma odločil tudi decembrski spopad v Ljudskem vrtu.

Novopečeni reprezentant, ki je bil z golom ob debiju v dresu s slovenskim grbom junak zmage v Kazahstanu, se je v sezoni 2020/21 še kot mladinec kalil v napadu Gorice, kot član primorskega kluba pa se je veselil prvoligaškega prvenca.

Enaindvajsetletni Konjičan se je po vrnitvi iz reprezentančne zasedbe spomnil tudi obdobja v Novi Gorici, ki pa bo ob pričetku tekme postavljeno v ozadje:

»Klub s tradicijo, prijetno mesto. Na Novo Gorico imam lepe spomine, tam sem preživel pomembne trenutke ob začetku članske kariere, nato dosegel prvi gol za Maribor v prvi ligi prav proti Gorici, za soboto pa prejšnje izkušnje nimajo pomena. 

Zanima me le naša dobra predstava, z edinim ciljem, kako do novih točk. Vse prej kot lahko bo priti do uresničitve cilja, zato moramo biti zbrani od prve minute ter s pravim pristopom in željo doseči namen.«

GORICA: Dajčar, Širok, Cerovec, Mevlja, Petrović, Brekalo, Hrka, Baruca, Stankovski, Karrica, Kolobarić. Klop: Zeriali, Juncaj, Mlakar, Krajnc, Ankrah, Jukić, Leban, Vekić, Velikonja. Trener: Edoardo Reja.

NK MARIBOR: Jug, Milec, Watson, Šoštarič Karič, Guerrico, Laušić, Repas, Božić, Tolić, Brnić, Vipotnik. Klop: Bergsen, Uskoković, Žinič, Antolin, Božičković, Ishaq Rafiu, Kronaveter, Iličić, Sirk. Trener: Damir Krznar.

Strelec: 0:1 Vipotnik (14), 0:2 Vipotnik (59),  0:3 Vipotnik (62)

Rumeni karton: Baruca (4), Tolić (16), Širok (25), Stankovski (34)

GORICA - MARIBOR 0:3 (0:1)*

1' Gremo Maribor!

14' GOL! Hitro vodstvo Maribora. Tolić znova začetnik akcije s spretno podajo do Brnića, ki je v svojem slogu ušel po levi strani in poslal logo v sredino, Vipotnik pa poskrbel za nadaljevanje učinkovite serije.

24' Predložek Tolića, Vipotnik do udarca z glavo, Širok je žogo ustavil z roko, akcija se je nadaljevala, a se je odzval VAR. Po pregledu posnetka je sodnik Matoša pokazal na belo točko.

25' Vlogo izvajalca enajstmetrovke je prevzel Tolić, ciljal proti desnemu spodnjemu kotu, toda uspešnejši je bil vratar Dajčar.

42' Brnić po preigravanju do udarca v kazenskem prostoru, ciljal je previsoko.

43' Poskus gostiteljev, Jug pravočasno pred Kolobarićem.

43' Priložnost za povišanje vodstva, Brnić s podajo v kazenski prostor, Tolić pa nenatančno pri zaključku.

Konec prvega polčasa.

Začetek drugega polčasa.

46' Maribor nadaljuje z nespremenjeno enajsterico.

47' Priložnost za 0:2, Vipotniku se tokrat ni izšlo z zaključkom v obetavni situaciji.

50' Tolić je s spretnim odzivom usmeril žogo čez golovo črto, toda iz ofsajda ... Sledil je pregled posnetka, v VAR sobi so potrdili sodnikovo odločitev.

53' Do udarca v okvir vrat Goričani, ciljal je Karrica, na pravem mestu Jug.

55' poskus Guerrica v kazenskem prostoru, ne dovolj natančno.

59' GOL! Dolga globinska podaja Laušića, Vipotnik pa je prišel do položaja za zaključek in z diagonalnim udarcem poslal žogo v desni spodnji kot.

62' GOL! Najprej Brnić v še enem izjemnem prodoru z leve strani, ob podaji pred gol pa je Vipotnik s spretnim odzivom poslal žogo v mrežo. Za že 17. prvenstveni gol v letošnji sezoni!

66' Prva menjava pri Mariboru, Antolin namesto Božića.

72' Zdaj trojna menjava za končnico: v igro Kronaveter, Sirk in Ishaq Rafiu, z igrišča Vipotnik, Tolić in Laušić.

81' Brnić znova neustavljiv z leve strani, ob podaji v sredino pa Sirk ni uspel priti do zaključka.

84' Še zadnja menjava: Božičković namesto Brnića.

Komentarji (2)

44 (ni preverjeno)

pubecu iz tekme v tekmo cena raste.cestitke

Pohorčan (ni preverjeno)

Ke te jojo svinjsko glave opet padna v depro?????

Starejše novice