FOTO: Jure Banfi
Tik pred tem, da zapustijo Maribor, so najboljši strelec mladincev, najmlajši debitant na evropskih tekmah in »desetka« mladincev, ki je na prvih treh tekmah minule sezone zabil kar sedem zadetkov.

S koncem junija profesionalne pogodbe, ki so jih sklenili leta 2015, potečejo trem izjemno nadarjenim nogometašem Maribora - Adisu Hodžiću, Aljoši Matku in Tomiju Horvatu. Nove (še) niso podpisali, je pa že v tem trenutku jasno, da bo slednji izmed trojice obetavnih nogometašev nogometno pot zagotovo nadaljeval drugje.

Rezerva Milca z iztekajočo pogodbo

Adis Hodžić je v Maribor prestopil poleti 2015 iz vrst ljubljanske Olimpije. Obetavni bočni branilec je priložnost v prvi ekipi dobil že kot 17-letnik, ko je zaigral na zadnji tekmi sezone 2015/2016 proti Gorici. V vročem poletju 2016 je priložnost dobil tudi v evropskih kvalifikacijah, ko ga je Darko Milanič v ogenj vrgel na težkih tekmah z Levskim.

Desni bočni branilec, ki ga je v članski ekipi Milanič uporabil tudi na levi strani, je v treh sezonah ob kadetskem in mladinskem staležu, v 1. SNL zbral že 13 nastopov. V letošnji sezoni je bil tako rekoč edina prava zamenjava za Martina Milca, zato je iztekajoča pogodba še toliko večje presenečenje. Možnost, da bo Hodžić ostal v vijoličastem dresu, še obstaja, a kadrovniki so v Mariboru za prihodnost znali poskrbeti že veliko prej. Tako so denimo Bajde, Cotman, Dervišević, Viler in še en mladinec Bajrami iztekajoče pogodbe podaljšali že pred meseci.

Prvo leto pri mladincih in že prvi strelec lige, zdaj slovo?

Naslednji, ki se mu s koncem junija izteka pogodba, je napadalec Aljoša Matko. Črnomeljčan je šele pred 2 mesecema dopolnil 18 let in je v letošnji sezoni »vhodni« mladinec, a je v 25 nastopih zabil kar 21 golov. S tem je Matko osvojil tudi laskavi naziv najboljšega strelca mladinske lige.

Nekdanji član Bele Krajine in Krke ima pogodbo le še do konca meseca, iz kluba pa ni informacij, da bi z obetavnim napadalcem podaljšali pogodbo. Kljub iztekajoči pogodbi pa je ostal vso sezono eden izmed ključnih nogometašev mladinske selekcije, kar se ni zgodilo v primeru naslednjega nogometaša.

Zabijal kot nor, nato izginil

Še posebej zanimiv je primer zadnjega izjemno nadarjenega nogometaša, ki s koncem meseca zapušča NK Maribor. Napadalni vezist in krilni napadalec Tomi Horvat ima močno levico, dobro pa se znajde tudi s desnico, je na začetku sezone zabijal kot »nor«. Na prvih treh tekmah mladinske lige je zabil kar sedem golov. V minuli sezoni mladinske lige je zaigral na 9 tekmah in prav tolikokrat premagal nasprotnega vratarja. Zabil je tudi na tekmi mladinske lige prvakov proti Spartaku, po novembru pa je preprosto izginil in ni odigral nobene tekme več.

Po naših informacijah je NK Maribor Horvatu ponudil podaljšanje pogodbe, a ta ni želel nadaljevati kariere v dresu Maribora. Zanimivo, da je bil več let ključni igralec tako kadetov kot mladincev, pa še ni imel nobenega stika s članskim moštvom, kar je nasprotno od primera Adisa Hodžića, s katerim sta oba z minulo sezono zaključila mladinski stalež. Tomi Horvat se bo po naših informacijah po koncu sezone preselil v vrste novopečenega prvoligaša Mure.

Poleg omenjene trojice se pogodba izteka še Jušu Štuseju, ki prav tako igra zelo pomembno vlogo pri mladincih. Se bo status omenjenih obetavnih nogometašev Maribora spremenil do konca meseca ali pa bomo priča odhodu pomembnih članov mariborskega podmladka?

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice