FOTO: Jure Banfi
Nogometna zveza Slovenije je v sodelovanju z madžarsko zvezo že na začetku leta vložila skupno kandidaturo za organizacijo evropskega prvenstva U21 v nogometu leta 2021. NZS že ima dogovore z mariborskimi podjetniki.

Slovenija je oddala skupno kandidaturo z Madžarsko, njuna tekmeca pa sta še Gruzija in Francija. Organizatorja evropskega prvenstva v nogometu U21 leta 2021 bo Uefa izbrala decembra letos. Prihodnje mladinsko evropsko prvenstvo v nogometu gostita prihodnje leto Italija in San Marino, na njem pa bo igralo 12 udeleženk.

NZS že sklenila dogovor z mariborskim podjetjem

Če bi Slovenija in Madžarska organizirali evropsko prvenstvo, bi se najboljši mladi evropski nogometaši nedvomno mudili tudi v Mariboru. To nakazujejo tudi nekatere poteze Nogometne zveze Slovenije, ki so že navezale stike z nekaterimi mariborskimi podjetji.

Kot smo uspeli izvedeti, je Nogometna zveza Slovenije že sklenila dogovor o sodelovanju z mariborskim podjetnikom Miranom Ferkom, sicer lastnikom podjetja Playgreen, preko katerega na Pohorje vsako leto privabi večje število športnih ekip na priprave, s koncem avgusta pa tudi najemnikom pohorskih hotelov Arena, Bolfenk, Videc in Pohorske terase.

Evropsko prvenstvo U21 v nogometu bi tako čez tri leta lahko spremljali tudi na Ljudskem vrtu. Seveda, če Uefa, ki ji poveljuje Aleksander Čeferin, decembra letos podeli organizacijo prvenstva Sloveniji in Madžarski.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice