NK Maribor izgubil tekmo proti Interjem iz Zaprešića, ki se je končala v znamenju poškodb. Milanič šokiran nad nasprotniki.

V Bakovcih so nogometaši NK Maribora odigrali šesto pripravljalno tekmo, tokrat proti hrvaški ekipi Interja iz Zaprešića, ki se je končala z izidom 1:2. Nasprotniki so povedli že v tretji minuti, po indirektnem prostem strelu.

Groba igra nasprotnikov

V 28. minuti je sledila neprijetna situacija, ko je novinec Jasmin Mešanović moral zapustiti igrišče, po prekršku Dalića, ki ni bil kaznovan. Osmoljenca tekme so direktno odpeljali v mariborsko bolnišnico. Nekaj minut kasneje je zapustil igrišče tudi Ahmedi, po grobem prekršku Raka. Ahmedi je zaradi bolečin v ramskem sklepu odšel na pregled v bolnišnico. Ekipa Interja je od 41 minute dalje igrala z igralcem manj, saj je bil izključen Dalić, zaradi nešportne poteze v dvoboju z Zahovičem.

Nasprotniki so v 59. minuti povišala vodstvo. V 83. minuti se je sreča nasmehnila tudi vijoličastim, ko je kapetan bil najvišji v skoku in zabil v desni kot. Nogometaši Maribora so do konca tekme imeli še priložnosti, vendar brez pravega zaključka.

Mešanović in Ahmedi na srečo brez resnih poškodb

Pregled v UKC Maribor je za poškodovana Jasmina Mešanovića in Valona Ahmedija pokazal, da njuni poškodbi na srečo nista tako resin, kot je sprva izgledalo. Pri Mešanoviću je obstajal sum o zlomu stopala, vendar je slikanje pokazalo, da ne gre za zlom, tako da novinec ne bo imel daljšega okrevanja. Ahmedi, ki je čutil bolečine v ramenskem predelu, je prav tako odšel na slikanje, ki je pokazalo, da je ključnica cela ter da nima poškodovanega ramena in bo lahko v najkrajšem času ponovno treniral z ekipo, so sporočili na uradni spletni strain NK Maribora.

Milanič: "To je nedopustno!"

Trener NK Maribora Darko Milanič je bil po pripravljalni tekmi precej razočaran, saj ni pričakoval takšne grobe igre, po tekmi je povedal: “Da ima nasprotnik takšen odnos, je v današnjem času prava redkost. Bili so popolnoma nespoštljivi od samega začetka, kar se je preneslo z njihove klopi. Kot tekmec si več ne želim takšnega odnosa. Razumljivo je, ko hočeš igrati moško, z običajnimi dvoboji, ne pa na takšen način. To je bilo nedopustno z njihove strani!«

V drugem polčasu se je odločil spremeniti načrt tekme, čeprav je želel dati večjo minutažo igralcem, ki so pričeli igrati v prvem polčasu. Zaradi grobe igre nasprotnikov se je odločil, za menjave, saj ni želel tvegati, še dodatnih poškodb, zato je minutaže raje porazdelil še med druge igralce, so sporočili na uradni spletni strani NK Maribora.

Načrti za zaključni del priprav

Ekipa se bo v zaključnem delu priprav na novo sezono ta teden predstavila tudi navijačem v domačem okolju. V četrtek ob 19. uri bo v Ljudskem vrtu potekala še zadnja pripravljalna tekma, kjer se bodo vijoličasti pomerili proti ekipi Krasnodar iz Rusije.

“Gremo v nov cikel, s popolno usmeritvijo k prvim tekmecem. Ogledali smo si dve njihovi preizkušnji, spremljali jih bomo tudi na generalki v sredo in temeljito preučili. Najpomembnejše je, da so med našim delom fantje pokazali veliko dobrega. Razmišljal sem, da bi v tem tednu v program dodal še eno tekmo, a sem zaradi sobotne izkušnje tudi to spremenil. Igramo še proti Krasnodarju. Prepričan sem, da proti tekmecu vrhunskega nivoja ne bo takšnih dogodkov in da po bomo po tej tekmi v želenem stanju dočakali Zrinjski,” je pred zaključkom priprav povedal Darko Milanič.

Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice