Foto: Bobo
Vetrovne razmere niso dovolile izvedbe petkove tekme na planiški velikanki. Po štirih prestavitvah je v vodo padel tudi načrt, da se tekma prične ob 17. uri, izpeljana pa bo jutri zjutraj.

Planica tudi letos gosti finale svetovnega pokala v smučarskih skokih, a se vsaj petkov scenarij ni razpletel v skladu s prvotnim načrtom.

Okrog 11.500 gledalcev je zaman čakalo na prvi tekmovalni skok, ki bi moral biti izpeljan že ob 15. uri, tekmovalna žirija pa je začetek tekme zaradi močnega vetra prestavila kar štirikrat.

Ob 16:30 so se vetrovne razmere umirile, po zaletišču se je spustilo deset predtekmovalcev, tudi Bor Pavlovčič, ki je skočil še zadnjič in sklenil skakalno kariero. Jutri zadnji skok kariere čaka še Ceneta Prevca.

Ob 17. uri so se razmere znova poslabšale, do pete prestavitve začetka tekme pa ni prišlo, saj so organizatorji sporočili, da je tekma prestavljena na soboto.

Jutri dvojni spored

Po prvih informacijah se bo za danes načrtovana tekma jutri pričela ob 8:45, izpeljana pa bo zgolj ena serija. Najboljše skakalce čaka dvojni spored, saj bo na sporedu tudi ekipna tekma.

Na jutrišnjo tekmo bo nastopilo pet Slovencev. Anže Lanišek, Timi Zajc in Domen Prevc so blesteli v kvalifikacijah saj so zasedli prva tri mesta, na tekmo pa sta se skozi kvalifikacije prebila tudi Lovro Kos in 18-letni Rok Masle. Peter Prevc je po padcu na svetovnem prvenstvu že končal sezono.

Kot je ob koncu televizijskega prenosa dejal strokovni komentator Jelko Gros, naj bi jutri veter pihal največ meter na sekundo in bo lahko tekma v eni serijo hitro pod streho.

Se boste jutri ali v nedeljo odpravili v dolino pod Poncami?

Starejše novice