FOTO: Jure Banfi
Napadalec Maribora Jan Mlakar bo po poročanju Ekipe v naslednjih urah podpisal pogodbo z angleškim premierligašem. Do poletja bo sicer ostal v vijoličastem.

Prestopna mrzlica je zajela tudi Ljudski vrt. Če se je v minulih tednih pisalo predvsem o morebitnem prestopu Luke Zahovića na Bližnji vzhod, je zdaj tik pred sklenitvijo eden izmed največjih poslov v zgodovini Maribora. Jan Mlakar bo po poročanju Ekipe v naslednjih urah podpisal pogodbo z novim delodajalcem.

Mlakar v Brighton

Čeprav so se zanj zelo ogreli pri nizozemskem Vitesseju, bo 20-letni napadalec kariero nadaljeval v za mnoge najmočnejši ligi na svetu - angleški Premier ligi! Mladi napadalec bo postal član Brightona, po pisanju Ekipe pa je že prispel v Anglijo, kjer opravlja zdravniške preglede.

20-letnik naj bi sicer v spomladanskem delu sezone še nastopal v vijoličastem kot posojeni nogometaš trenuto 13. ekipe Premier lige.

Rekordna odškodnina

Po poročanju Ekipe bo Mlakar v Anglijo prestopil za kar 3 milijone evrov. Ob tem bo vijoličastim pripadlo še 10 odstotkov odškodnine pri naslednjem prestopu. 

Mariboru si bo sicer izkupiček razdelil s Fiorentino, iz katere je lansko leto prišel brez odškodnine, a ob dogovoru o polovični delitvi prihodnje odškodnine. Račun vijoličastih bo tako zaradi prestopa 20-letnika bogatejši za 1,5 milijona evrov.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Cestitke za posel

Starejše novice