Foto: Jure Banfi
Slovenija proti Angliji za zgodovinski preboj v izločilne boje.

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 21. uri v Kölnu igrala zadnjo tekmo v skupini C evropskega prvenstva v Nemčiji. 

Izbranci Matjaža Keka se bodo merili z Angleži in so po remijih z Danci in s Srbi, obakrat je bilo 1:1, še v igri za napredovanje v osmino finala. Na tekmi je znova pričakovati tudi veliko število slovenskih navijačev.

Jim bo uspelo premagati favorizirane Angleže?

Slovenci pred tekmo s favoriziranimi Angleži, ki doslej niso pustili posebej dobrega vtisa, a so s štirimi točkami vodilni v skupini in z eno nogo že v izločilnih bojih, prepričani, da lahko spravijo v težave še tretjega favoriziranega tekmeca v skupini.

Kot pravijo, zakaj pa ne bi zmagali in si s tem priigrali možnost za osvojitev prvega mesta v skupini. Če jim to uspe, kar bi bilo prvič v sedmem medsebojnem dvoboju, bi si zagotovili pot v osmino finala.

V izločilne boje vodi tudi drugo mesto. Možnost napredovanja pa je tudi s tretjega mesta, a le če ostanejo med najboljšimi štirimi tretjeuvrščenimi. 

V tem pogledu gre Sloveniji na roko razplet skupine B v ponedeljek, saj je Hrvaška kot tretja le pri dveh točkah in gol razliki -3. 

Ob dejstvu, da je v skupini F še možen razplet, po katerem bi tretjeuvrščena reprezentanca imela manj točk ali slabšo gol razliko ob enakem številu točk, je celo možno, da bi se Slovenija uvrstila naprej tudi ob porazu proti Angliji.

Slovenci sicer lovijo prve izločilne boje v zgodovini, četrtič igrajo na velikem tekmovanju po EP 2000 ter SP 2002 in 2010.

Pričakuje jih močna podpora s tribun

Kot na prejšnjih dveh tekmah bodo tudi tokrat igrali ob močni podpori slovenskih navijačev. Teh naj bi bilo po pričakovanjih na tekmi znova več kot 10.000, še več se ji bo tekmo ogledalo v navijaških conah v mestu. 

V eni izmed teh bo ob 15.30 za ogrevanje s koncertom poskrbela tudi skupina Siddharta.

Izločilne boje ob Slovencih in Angležih v skupini C lovita tudi Danska in Srbija. Danci imajo tako kot Slovenci dve točki, Srbi pa eno. Tudi oni bodo tekmo igrali drevi ob 21. uri, in sicer v Münchnu.

Starejše novice