Foto: Jure Banfi
V Mariboru bodo do nadaljnjega nogometne tekme še vedno brez potekale za zaprtimi vrati Ljudskega vrta. »Ne moremo delati razlik med navijači,« pojasnjujejo v vodstvu kluba.

Na tekmah v Ljudskem vrtu je v povprečju 3915 gledalcev. V vodstvu vijoličastih se zato sprašujejo: »Kako naj v takšnem primeru klub, kot je Nogometni klub Maribor, sprejme odlok o omejitvi največjega dovoljenega števila ljudi na organizirani prireditvi, ki znaša v teoriji 500, dejansko pa 250?«

Iz številke 500 je treba namreč odšteti še vse vse preostale osebe, ki sodelujejo na tekmi, ne samo navijače. 

2200 navijačev ima sezonske vstopnice

Ker trenutni ukrepi ne omogočajo, da bi Nogometni klub Maribor lahko zagotovil vstopnice za vse imetnike sezonskih vstopnic, za zvesto navijaško ekipo ali vsem preostalim navijačem, so se v vodstvu kluba odločili, da bo nedeljska tekma proti Muri odigrana pred praznimi tribunami.

»Smo klub, ki se je pred izbruhom pandemije covid-19 s povprečnim obiskom posamezne tekme slovenskega prvenstva približal številki 4000, smo klub z 2200 sezonskimi vstopnicami in zvesto navijaško skupino. Nikdar nismo in ne bomo delali razlik med našimi navijači, jih delili med seboj, preštevali ali presojali, kdo je 'primernejši' za vstop. Stadion Ljudski vrt je naš vijol’čni, skupni dom,« so zapisali na uradni spletni strani kluba.   

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice