Spremljali smo večni derbi med ljubljansko Olimpijo in branilcem naslova Mariborom v okviru 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Po zagotovilih organizatorjev je derbi spremljalo kar 14.000 gledalcev.

NK OLIMPIJA LJUBLJANA: Ivačič, Apau, Uremović, Ilić, Štiglec, Tomić, Miškić, Čanađija, Alves, Savić, Issah. Klop: Vodišek, Zarifović, Davidson, Kapun, Brkić, Kronaveter, Benko. Trener: Igor Bišćan.

NK MARIBOR: Handanović, Milec, Ivković, Šuler, Viler, Cretu, Pihler, Bohar, Ahmedi, Bajde, Tavares. Klop: Cotman, Rajčević, Dervišević, Hotić, Vršič, Mešanović, Zahović. Trener: Darko Milanič.

NK Olimpija - NK Maribor 1:1* (0:0)

Brez zadetkov, a Olimpija v prvem polčasu podjetnejša

V prvih petnajstih minutah izrazita premoč Olimpije, kasneje ta razlika ni več tako očitna. V 12. minuti resneje zapreti Uremović, a Handanovič odlično posreduje. Zmaji vztrajno pritiskajo, v 18. minuti Abass poskuša iz obetavnejše priložnosti, v 29. minuti pa z roba kazenskega prostora nameri Alves, a žoga konča za vrati Handanovića.

Šele v 37. minuti Mariborčani pridejo do prvega strela - Ivković je znotraj kazenskega prostora iz obrata meril preko vrat Olimpije.

V 44. minuti dočakamo prvi strel vijoličastih v okvir gola Ljubljančanov, strelja Bajde, a vratar Olimpije zanesljivo brani. Tik pred koncem polčasa še napaka Šulerja v obrambi, ki je zeleni (na srečo Maribora) niso izkoristili.

V drugi polčas Mariborčani krenejo odločneje, a povede Olimpija

Po pritisku Maribora v 56. minuti sledi še pritisk Olimpije, Handanović zabeleži novo obrambo. Po poskusu Alvesa iz roba kazenskega prostora, novo zanesljivo posredovanje Handanovića.

V 64. minuti dvojna menjava pri Mariboru - namesto Boharja in Bajdeta, sta v igro vstopila Vršič ter Zahović.

Grda napaka kapetana Olimpije, ki bi jo skoraj izkoristil Zahovič. Ilić je namreč slabo podal svojemu vratarju, ki je še v zadnjem trenutku posredoval pred Zahovićem. V 68. minuti je Zahovič s prostega strela sicer meril naravnost v naročje vratarja Ivačića, a nobenih težav za vratarja Olimpije. 

Sledi streznitev za Maribor. V 69. minuti po predložku z leve strani Apau z bližine premaga nemočnega Handanovića, ki sicer v nadaljevanju z neverjetnimi posredovanji ohranja Maribor v igri.

V 82. minuti novo upanje za Maribor!

V 82. minuti je za izenačenje poskrbel mladi Luka Zahovič! Po podaji Milca je na drugi strani atraktivno pospravil žogo v gol! 

Sledijo razburljive zadnje minute tekme skupaj s tremi minutami podaljška, v katerih bi lahko Olimpija znova povedla, a kožo Mariborčanov (kot že skozi vso tekmo) rešuje Handanovič - igralec tekme na strani Maribora!

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice